Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kiütéses győzelmével visszaállt az élre a Kisvárda

Kiütéses győzelmével visszaállt az élre a Kisvárda

MTI, m4sport.hu
A Kisvárda 5-0-ra legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén, ezzel a tabella élére ugrott.

A zalaiak sorozatban három bajnoki siker után veszítettek, míg a várdai együttes három nyeretlenül megvívott élvonalbeli találkozó után győzött ismét.

A sportszerű meccsen egyetlen sárga lapot sem kellett kiosztania a játékvezetőnek.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Kisvárda Master Good-ZTE FC 5-0 (2-0)
Kisvárda, 2023 néző, v: Bognár
gólszerzők: Navratil (19., 33.), Camaj (73., 82., 85.)

Kisvárda:
Dombó – Hej, Prenga, Cirkovic, Leoni – Karabeljov, Melnyik (Zlicic, 55.) – Navratil (Bumba, 81.), Ötvös, Asani (Camaj, 69.) – Mesanovic (Nagy M., 81.)

ZTE FC:
Demjén – Lesjak, Kálnoki-Kis, Bobál D. (Sebestyén, 75.), Gergényi (Huszti, a szünetben) – Sankovic, Bedi – Ubochioma, Spoljaric (Zimonyi, a szünetben), Skribek (Milovanovic, a szünetben) – Koszta (Babati, 68.)

Kiegyenlített labdabirtoklási arány mellett a hazaiak futballoztak veszélyesebben, ez pedig az első félidő felénél góllá érett, igaz, Navratil találatát csak videobírózás után érvényesítette a játékvezető. Néhány perccel később tizenegyesből egyenlíthetett volna a vendégegyüttes, a főszerep azonban ismét a videobíróé volt, az pedig felülbírálta a játékvezető döntését, tehát a ZTE nem rúghatott büntetőt. Kisvártatva Navratil duplázott, így a Kisvárda előnye megnyugtatóvá vált a szünetre.

A térfélcsere előtt hármas cserével próbált frissíteni Waltner Róbert vezetőedző a zalai együttesen, amely nagy lendülettel vetette bele magát a folytatásba. A második félidő első felében egyértelműen a vendégek támadtak nagyobb erőbedobással, a hazaiak az előnyük birtokában a gyors ellenakciók esélyét lesték. Az utolsó negyedórához közeledve a percekkel korábban csereként beállt Camaj lőtt szép gólt, amellyel el is döntötte a három pont sorsát, a zalaiak minden erőfeszítése ellenére. A montenegrói Camaj a hajrában aztán még kétszer eredményes volt, így 13 perc alatt mesterhármassal járult hozzá a Kisvárda fölényes diadalához.

Joao Janeiro, a Kisvárda vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, fontos három pontot szereztek, de a földön kell maradniuk és alázatosan dolgozni tovább. Szerinte a siker kulcs az volt, hogy hatékonyabbak tudtak lenni a kapu előtt.

Waltner Róbert, a Zalaegerszeg trénere szerint leginkább mentalitásban voltak problémái a csapatnak, a sorozatban aratott három győzelem után a játékosai nem koncentráltak százszázalékosan. „Sem az akarat, sem az alázat, sem a szorgalom nem volt meg, ami eddig jellemzett minket. Három győzelem után a játékos elhiszi, hogy nagyon jó, ilyenkor szokott jönni a pofon, pedig próbáltuk ezt megelőzni, felhívni a figyüelmüket erre, de sajnos nem fogadták meg. Annyira mi nem vagyunk jó csapat, hogy 80 százalékkal meccset nyerjünk, főleg nem a Kisvárda ellen, megmutatták, hogy nem véletlenül vezetik a bajnokságot” – fogalmazott a tréner.

Dombó Dávid, a Kisvárda kapusa szerint eddig is megvoltak a helyzeteik, de most szerencsére „kiszakadt a gólzsák”, annak pedig külön örül, hogy sikerült kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. A videobírózás után visszavont zalaegszergi tizenegyes kapcsán ezt mondta, eddig általában a kárukra ítélt a VAR, most azonban jól jött nekik, hogy visszanézték az esetet. „Tisztában voltam vele, hogy a labdát értem el, tudtam, ha meg fogják vizsgálni, akkor nem adják meg a büntetőt.”

Kálnoki Kis Dávid, a ZTE védője úgy véli, főként az első félidőben voltak rossz megoldásaik védekezésben és támadásban is, még akkor is, ha a másodikban kaptak három gólt. „A második félidőben próbáltunk visszajönni a meccsbe, nagyon erős 25-30 percet produkáltunk az elején, de ezt megbosszulta a Kisvárda és átszaladt rajtunk. Tanulságos mérkőzés volt, tanulni kell belőle, és ha az erősségeinkre építünk, akkor veszélyes, jó csapat lehetünk az NB I-ben.”

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak