Musorujsag
Élő Eredmények
×

Horváth Ferenc: Már attól is félek, hogy elvisz a gondolatrendőrség

Horváth Ferenc: Már attól is félek, hogy elvisz a gondolatrendőrség

m4sport.hu
Kritikus hangot ütött meg Horváth Ferenc, a Budapest Honvéd vezetőedzője a három videobírózást, nyolc sárga és egy piros lapot, valamint 3–1-es hazai győzelmet hozó felcsúti mérkőzés után.

A Puskás Akadémia feszült hangulatú mérkőzésen egygólos hátrányból, több mint hetven percet emberelőnyben játszva nyert 3–1-re a kispestiek ellen. Az első félidőben 1–0-s Honvéd-vezetésnél egy felcsúti faultot követő csetepaté miatt az ellenfelét nyakon ragadó Nagy Dominikot állították ki videobírózás után, miközben a szabálytalanságot elkövető Alexandru Baluta „megúszta” egy sárgával. Az emberelőnyben futballozó házigazdák még a szünet előtt egyenlítettek, a második félidőben pedig egy, a VAR által kiszúrt kezezés miatt megítélt büntetőből fordítani is tudtak. A hajrában a kispesti Balogh Norbert óriási helyzetben fejelt a kapu mellé, néhány perc múlva pedig Mohamed Mezgrani öngóljával dőlt el a meccs.

„Nehéz egy olyan mérkőzésről beszélni, ami nem a pályán játszódik, hanem egy kis kocsiban – utalt a VAR-kocsiban ülőkre Horváth Ferenc, a Honvéd vezetőedzője, aki nehezményezi, hogy a trénerek semmilyen fórumon nem kommentálhatják a játékvezetők ténykedését. – Azt csinálnak a meccsekkel, amit akarnak, de természetesen a mai bírók remekül vezették, igazán profi melót végeztek – tette hozzá ironikusan – Amit gondolok, azt nem mondom el, bár most már félek attól is, hogy van gondolatrendőrség és el fognak vinni.”

A kispestiek trénere úgy véli, hogy amíg egyenlő létszámban voltak, addig sokkal jobban játszottak, mint a felcsútiak, és utána is jól tartották magukat. „Sajnálom, hogy nem lett ebből eredmény, nehéz sorozaton vagyunk túl és nagyon pechesen jöttünk ki belőle” – mondta Horváth Ferenc, aki csapata hozzáállásával elégedett volt, de „tizenegy emberrel is nehéz játszani a Puskás ellen, tízzel meg nagyon”. 

„A mester próbálta úgy összerakni a hátsó alakzatot, hogy ne tudjanak minket megkontrázni, mivel az eddigi meccsek azt mutatták, hogy erre játszanak és tudták, hogy mi kezdeményezőek vagyunk. Felkészültek ránk, látszódott, hogy visszaálltak egy kicsit. Nehéz volt így mit csinálni, elég hamar kaptunk is egy piros lapot, így ez az egész játékmenet teljesen másképp nézett ki – fogalmazott Baráth Botond, a kispestiek védője, utalva arra, hogy a kiállítás előtt még vezetett a vendégcsapat. – Nekem az volt a legfontosabb, hogy a csapattársam milyen állapotban van, igazából semmit nem láttam, csak a kakaskodást” – vélekedett a piros lapos szituációról.

Baráth is kitért a játékvezetésre: „Nehéz mit mondani, az egész meccs a bíróról szólt, folyamatosan mindent visszanéztek. A szabály értelmezésével vannak problémák, nehéz erre mit mondani, de megyünk tovább és csináljuk a dolgunkat. A bíró hol engedte a kemény küzdelmet, hol pedig nem. Nehéz volt kilencven percig koncentrálni így, hogy mindent visszanéztek.”

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője jobbnak látta csapatát a második félidőben és elégedett a találkozó végkimenetelével: „A második félidőben többet birtokoltuk a labdát, de Győrben ugyanez volt a helyzet, csak nem tudtunk gólt rúgni. Daráltunk, játszottunk a végéig, szerintem egy jó mérkőzést láthattak ma a nézők.”

„Örülök a győzelemnek, de láttuk egy jó, küzdős Honvédot emberhátrányban – méltatta az ellenfél csapatát Hornyák, aki nem nézi a tabella élmezőnyét, saját hibáik kijavítására koncentrál. – Szerintem semleges nézőknek ez egy jó mérkőzés volt, még ha az ellenfél emberhátrányban is játszott. A Honvéd egy jó, konszolidált és veszélyes csapat, de megmutattuk az erőnket a második félidőben. Nyugodtak voltunk, megjárattuk a labdát és ez hozta az eredményt. Nem számítok semmire, ha vannak hibáink azt szeretném kisilabizálni.”

„A Honvéd ellen mindig ki-ki meccset szoktunk játszani, most is a küzdőszellem és a harc dominált – értékelt Spandler Csaba, a felcsútiak védője. – Szerencsére mi jöttünk ki jobban ebből. Az elején egy kicsit meg voltunk illetődve, jól kezdte a mérkőzést a Kispest, nem találtunk fogást rajtuk. A kiállítás után megnyugodtunk és elkezdtük birtokolni a labdát, lyukak keletkeztek a Honvéd védelmében és sikerült megszereznünk az egyenlítést, utána pedig türelmesen játszottunk és vártuk a következő gólt. A találkozó előtt beszéltük, ha ezt a meccset behúzzuk, akkor le tudunk szakadni a középmezőnytől, ez volt a célunk.” 

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak