Musorujsag
Élő Eredmények

Stöger: A fejlődéshez idő kell

Stöger: A fejlődéshez idő kell

m4sport.hu
Peter Stöger vezetőedző szerint a Ferencváros játékosai jó teljesítményt nyújtottak a Celtic elleni hazai Európa-liga-mérkőzésen, de a hibák megbosszulták magukat.

Az osztrák szakember a 3–2-re elvesztett meccs után az M4 Sportnak elmondta, csapata nagyon sokat dolgozott, elégedett a játékosokkal, de ilyen hibákat nem szabad elkövetni. „Nagyon sokat dolgoztak a fiúk, elégedett vagyok, gólt akartak szerezni, de ez nem volt elég ma. Mindenképpen pontot akartunk szerezni, de nagyon jó volt az ellenfél, és a szerencse sem a Fradi oldalán állt.

A hazai szurkolók részéről a lelátóról őt ért kritikákra reagálva azt mondta, hogy az európai porondon tapasztalható hátrány ledolgozásához sok munkára, ahhoz pedig időre van szüksége a csapatnak. „Ha a szurkolók vagy mások nem képesek arra, hogy időt adjanak a fiúknak, akkor az baj. A fejlődéshez, az előrelépéshez idő kell.”

A Fradi második gólját szerző Myrto Uzuni a góljának örül, mert nagyon sokat dolgozott ezért, a vereséget viszont sajnálja, szerinte nagyobb nyomást kellett volna helyezniük a Celticre.

Olekszandr Zubkov a rossz kezdést emelte ki, szerinte nem volt elég koncentrált a csapat. „Gyors gólt akartunk szerezni, ehelyett mi kaptunk egyet. Aztán lőttünk egyet, de megint kaptunk. Nem volt szerencsénk sem, próbáltunk nyomni, mindent megpróbáltunk, de nem sikerült.”

A Dibusz Dénes távollétében a Ferencváros kapuját védő Bogdán Ádám szerint nagyon akart a csapat, nem adta fel és a két gól mellett további helyzeteik is voltak, de a rossz kezdés és a peches második gól, valamint a Celtic jó helyzetkihasználása meghatározta a mérkőzés kimenetelét. A pozitívumok között a hozzáállást, a végsőkig tartó küzdeni akarást említette. „A harmadik gól is övön aluli ütés volt, nagyon rossz ütemben jött, de a végén volt rá válaszunk, sajnos nem maradt elég idő arra, hogy a döntetlent megszerezzük. Közel voltunk, de sajnos nem sikerült.”

Ange Postecoglou, a Celtic edzője úgy véli, a jó kezdés után végig kontrollálták a mérkőzést és nyomás alatt tartották a Ferencvárost.

Borítókép: Peter Stöger (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek