Musorujsag
Élő Eredmények

„Nem volt lesállás a gól előtt” – Révész Attila szerint hibázott a VAR a Kisvárda–FTC meccsen

„Nem volt lesállás a gól előtt” – Révész Attila szerint hibázott a VAR a Kisvárda–FTC meccsen

m4sport.hu | Szerző: H. D.
Mint ismert, a Ferencváros idegenben 4–0-ra legyőzte a Kisvárdát az OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi játéknapján. A mérkőzés első félidejének hajrájában, egygólos vendégvezetésnél a házigazda Herdi Prenga góljával egyenlített, ám ezt a videobíró közbenjárását követően Farkas Ádám játékvezető les miatt érvénytelenítette. A kisvárdai együttes sportigazgatója, Révész Attila szerint hibás döntés született.

A kisvardafc.hu-n olvasható beszámoló szerint a kimerevített és VAR-vonalakkal kiegészített felvételen az látszik, hogy a sárga és kék csíkok nem párhuzamosok a tizenhatos vonalával.

„Munkatársaink hétfőn ellenőrizték a pályavonalazást, amiről kiderült, hogy nincs benne hiba, a tizenhatos vonala hajszálra párhuzamos az alapvonallal. Akkor bizony más hibázott…” – áll a közleményben, amely Révész Attila megszólalásával zárul.

VAR-vizsgálat a Kisvárda–Ferencváros bajnokin (Forrás: M4 Sport)

„Többszöri visszanézésünk során, a felvételeket megállítva, lelassítva, kikockázva, egyértelműen megállapítható, hogy nem volt lesállás a gól előtt – idézi a klubhonlap a Kisvárda sportigazgatóját. – A közvetítés során bemutatott vonalazás is már egyértelműen téves, ugyanis a játékosunk kezéhez húzza meg a sárga, azaz a lest jelző vonalat. Csakhogy kézzel nem szerezhető érvényes gól, tehát a vonalazás eleve helytelen. Elképzelhető, hogy a gólt szerző játékosunk keze azon a képen az előtte helyezkedő ferencvárosi labdarúgóhoz képest előrébb van, de a kamerához viszonyítva még közelebb helyezkedő ferencvárosiakhoz képest nem, viszont a lesszabály ezt nem veszi figyelembe, így biztosra vehető, hogy téves döntés született. A vonalak megrajzolása pedig megkérdőjelezi a VAR-kisbuszban dolgozók alkalmasságát. Arról nem beszélve, hogy mintha létezne olyan elv, miszerint a támadófutballt kell segíteni abban az esetben, ha egyértelműen nem lehet megállapítani a leshelyzetet.”

Borítókép: MLSZ/Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek