Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Ez volt a legjobb módja, hogy elköszönjünk a közönségünktől

Marco Rossi: Ez volt a legjobb módja, hogy elköszönjünk a közönségünktől

m4sport.hu
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak értékelt a San Marino elleni 4–0-s győzelmet követően. A találkozón Szoboszlai Dominik duplázott, betalált Gazdag Dániel és megszerezte első válogatott gólját Vécsei Bálint, Balogh Botond és Kiss Tamás személyében pedig két újoncot avatott Rossi.

A mérkőzésről

„A stábommal már három és fél éve a válogatott mellett dolgozunk és a srácok lépésről lépésre, egyre inkább úgy gondolkodnak, mint én. Soha senkit nem becsültem le a pályafutásom során, sem játékosként, sem pedig edzőként vagy szövetségi kapitányként. Mindenkit tisztelnünk kell, erre felhívom a figyelmet minden alkalommal. Bárki ellen lehetnek nehézségeink, akár San Marino ellen is. Ne felejtsük, az albánok ellen volt gól nélküli félidejük és az angolok ellen is jól tartották magukat. Tisztában voltunk ezzel, a játékosaim nagyon motiváltak voltak, azt tették, amit kell. Persze voltak hibáink, de elértük, amit szerettünk volna, jó mérkőzést játszottunk, szereztünk gólokat, a győzelem egy másodpercig sem volt kérdéses.”

„Ez volt a lehető legjobb módja, hogy elköszönjük a saját közönségünktől erre az évre és abban bízunk, hogy jövőre még nagyobb lelkesedéssel találkozhatunk.”

Szoboszlai Dominikről

„Emlékszem, amikor az albánok elleni vereséget követően engem és Dominiket is kritizálták. Szoboszlai egy igazi kincs a magyar labdarúgásnak, védenünk kell őt és önbizalmat kell neki adnunk, akkor is, amikor nehézségekkel kerül szembe. Mi ezt tettük, lépésről-lépésre haladva visszanyerte formáját és ismét megmutatja képességeit, a Leipzigben és a válogatottban is. Reméljük, hogy a jövőben is ezen az úton tudjuk folytatni. És természetesen abban is reménykedünk, hogy lesznek majd még újabb Szoboszlaik is.“

A debütálókról, Balogh Botondról és Kiss Tamásról

„Elégedett lehetek velük, olyan képességekkel rendelkeznek, amelyek fontosak számunkra. Mindkettejüknek kell még fejlődnie, Baloghnak volt egy remek beadása a negyedik gólunk előtt. Más körülmények között, más szituációkban is látnunk kell őket a meccseken. Tehetségesek és fiatalok.”

Rossi a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatójához hasonlóan ismét kiemelte, a jövőt építi a válogatottnál, amire lesz is lehetősége, hiszen 2025-ig szóló szerződését biztosan ki is tölti.

„Ahogy korábban már említettem, nem számít, hogy előttem mi történt, nem fontos számomra, hogy a kollégáim előttem mit csináltak. A jövőbe nézek, hogy ennek a válogatottnak a jövőjét építsük. Ha a jövőbe nézünk, nem hívhatok meg a válogatottba olyan futballistákat, akik elmúltak 30 évesek. 20 éves futballistákat kell keresnem. El kell magyaráznom mindenkinek, hogy mit fogok tenni.”

A magyar válogatott utolsó hazai vb-selejtezőjét játszotta, hétfőn Lengyelország ellen zárja a sorozatot, amelyben már matematikai esélye sincs a második, pótselejtezőt jelentő hely megszerzésére. A Lewandowskiék elleni összecsapást november 15-én, 20.45-ös kezdettel közvetíti élőben az M4 Sport és az m4sport.hu.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szoboszlai Dominik: Nagyon jól játszott a csapat, küzdöttünk egymásért
A magyar labdarúgó-válogatott 4–0-ra legyőzte San Marino legjobbjait a 2022-es világbajnoki selejtezősorozat utolsó előtti körében. A találkozót követően a duplázó Szoboszlai Dominik mellett a másik két gólszerző, Gazdag Dániel és Vécsei Bálint, valamint a nemzeti együttesben debütáló Kiss Tamás értékelt az M4 Sportnak.
Magyar futball
Csányi Sándor: Rossi marad; emelhetik az NB I létszámát; bevezethetik a vénaszkennert
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a Portfolio.hu-nak adott terjedelmes interjút, amelyben többek között a hazai labdarúgást és a válogatottat érintő kérdésekre is válaszolt. Megerősítette, Marco Rossi szövetségi kapitány kitölti 2025-ig szóló szerződését, dolgoznak a rasszista és kirekesztő viselkedést tanúsító szurkolók örökös kitiltásán, valamint felmerült az NB I létszámának megemelése is.
Magyar futball