Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nagyobb a baj, Agüero visszavonulását javasolják az orvosok

Nagyobb a baj, Agüero visszavonulását javasolják az orvosok

m4sport.hu | Sz.V.
Az első eredmények aggasztóak, újabb vizsgálatok várnak a Barcelona támadójára, Sergio Agüeróra, akinek orvosai szerint fel kell hagynia az aktív labdarúgással.

A Catalunya Radio információi szerint a Sergio Agüerón elvégzett kardiológiai tesztek aggodalomra adhatnak okot, s rosszabb eredményt mutatnak, mint az elsődleges vizsgálatok. Éppen ezért orvosai azt tanácsolták  az argentin labdarúgónak, hogy ne térjen már vissza a pályára, hagyjon fel az aktív labdarúgással.

A spanyol lap hozzáteszi, egyelőre nincs hivatalos álláspont a 33 esztendős támadó visszavonulását illetően, a következő hónapokban is folyamatosan megfigyelik és további vizsgálatoknak vetik alá, s megnézik, ezekre miként reagál a szervezete.

Sergio Agüero október 30-án, az Alavés elleni bajnokin mellkasi fájdalmakra panaszkodott és a 40. percben le kellett cserélni. Az első vizsgálatok szívritmuszavart állapítottak meg az argentin klasszisnál, a Barcelona három nappal később közleményben tudatta, hogy három hónap kihagyás vár a támadóra. Eközben az ESPN arról ír, hogy a Barcelona semmiképp nem sietteti a döntésben Agüerót, aki egyelőre hallani sem akar a visszavonulásról.

Maga a játékos a Twitteren kommentálta a híreket, azt írva, hogy mindenben követi a klub orvosainak utasításait, vizsgálatok és kezelések várnak rá, fejlemények pedig három hónap múlva várhatók.

Sergio Agüero nyáron igazolt a Manchester Citytől a Barcelonához, de egy vádlisérülés miatt csupán október közepén mutatkozott be új csapatában. Eddig öt mérkőzésen egy gól a mérlege a katalánok színeiben, épp a Real Madrid elleni klasszikuson talált be. Angliában 275 tétmeccsen 184 gólt szerzett, az argentin válogatottban pedig 101 mérkőzésen 42-szer volt eredményes.

A spanyol sajtó már pedzegeti, hogy a téli átigazolási szezonban a katalán klub Dani Olmót szeretné megszerezni Agüero helyére az RB Leipzigtől.

Borítókép: EPA/Enric Fontcuberta

További tartalmak

Kapcsolódó hírek