Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Attila: Bántott, hogy az elmúlt két év eredményeit egy szempillantás alatt elfelejtették

Szalai Attila: Bántott, hogy az elmúlt két év eredményeit egy szempillantás alatt elfelejtették

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A magyar válogatott védőjének nem estek jól a túlzó kritikák, de már a következő feladatra koncentrál, mert szerinte a nemzeti tizenegyben minden találkozónak komoly tétje van. Szalai Attila együtt fejlődött Marco Rossi csapatával az elmúlt két évben.

A magyar labdarúgó-válogatott két fordulóval a selejtezők vége előtt szinte biztosan elbukta a jövő évi világbajnoki részvétel lehetőségét, így mindenképp kudarcnak élték meg a sorozatot. A nemzeti együttes és a török Fenerebahce 23 esztendős védője a molcsapat.hu-nak mesélt a játékosok érzéseiről.

„Nem hiszem, hogy volt szurkoló, aki nálunk csalódottabb volt például a két albánok elleni meccs után. Természetesen hozzánk is elérnek a reakciók, és engem is bántott, hogy az elmúlt két év eredményeit egy szempillantás alatt elfelejtették néhányan, de azzal csak saját magunkat húztuk volna le, ha belesüppedünk az önsajnálatba. Én mentálisan erős játékosnak tartom magam, képes vagyok túltenni magam egy-egy rosszabb meccsen, és a következő feladatra koncentrálni, de nekem sem estek jól a túlzó kritikák” – mondta a magyar játékos.

Szalai Attila hozzátette, hogy az Albánia elleni hat meccs a csapat közösségének sem tett jót, nagyon kellett a Wembleyben elért bravúrpont, hogy helyre billenjen az öltözői légkör. Bár a jövő évi vb-részvétel – az albánok elleni nulla pontak is köszönhetően – már elúszott, a válogatott egyik legnagyobb tehetsége szerint két nagyon komoly tétmeccs vár rájuk San Marino és Lengyelország ellen.

„Az egész csapat nevében mondhatom, hogy a motivációt a válogatott szereplés adja, nem az adott meccs tétje. Az országot képviselni óriási megtiszteltetés, címeres mezben nincs az a barátságos meccs, aminek ne lenne tétje. Így készülünk most is, biztos vagyok benne, hogy mindenki mindent belead még úgy is, hogy a vb-szereplésre már valóban nincs esélyünk” – hangsúlyozta Szalai Attila, aki szerint mindenképpen hat pont a magyar válogatott célja a két utolsó selejtezőn. – Nyilván tisztában vagyunk vele, milyen játékerőt képvisel Lengyelország, de abból kiindulva, hogy Budapesten nemcsak jó meccset játszottunk velük, de komoly esélyünk volt a győzelemre is, a csapat előre semmiképpen nem írná alá a döntetlent.”


fotó: MTI/Kovács Tamás

A 23 esztendős futballista a Puskás Aréna avatómérkőzésén, Uruguay ellen szerepelt a nemzeti együttesben, s azóta szinte kirobbanthatatlan Marco Rossi csapatából, a 2020-as Európa-bajnokságon is mindhárom csoportmeccset végigjátszotta.

„Ahogy a csapat kijutott az Európa-bajnokságra, és feljutott a Nemzetek Ligája A osztályába, úgy fejlődtem én is a játék minden elemében. Akár a védekező fázist, a technikai aspektust, a taktikai érettséget nézem, hétről hétre érzem azt, hogy egyre többet tudok adni a csapataimnak, és erre rendkívül büszke vagyok. Persze a válogatott nemcsak emiatt foglal el kiemelt helyet a szívemben” – zárta szavait mosolyogva Szalai Attila.

 

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek