Musorujsag
Élő Eredmények
×

Marco Rossi: Büszkén szeretnénk képviselni Magyarországot

Marco Rossi: Büszkén szeretnénk képviselni Magyarországot

MTI | Sz.V.
Valós téttel már nem bír a magyar labdarúgó-válogatott számára hétfőn a lengyelek elleni világbajnoki selejtező, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint viszont igenis fontos az összecsapás.

A mérkőzés helyszínén, a varsói Nemzeti Stadionban megtartott vasárnapi sajtótájékoztatón az olasz szakember megjegyezte: a lengyelek hazai pályán ünnepre készülnek, ezért várhatóan mindent megtesznek majd a győzelemért. „Nekünk is hasonlóak a szándékaink, csak úgy, mint minden alkalommal, amikor kimegyünk a pályára, büszkén szeretnénk képviselni Magyarországot” – mondta Rossi.

A kapitány kitért Robert Lewandowski hiányára is, mint mondta: a Bayern München klasszisa a világ egyik legjobbja, aki bármelyik csapatban pótolhatatlan lenne, így természetesen nem szomorkodnak, amiért nem szerepel a hétfői mérkőzésen.

fotó: EPA/Leszek Szymanski

Az olasz tréner újságírói kérdésre azt mondta: természetesen egy olyan erős csapattal szemben, mint a lengyel, előzetesen jó eredménynek tűnne egy döntetlen, azonban mindig a mérkőzés menete határozza meg azt, így erről nehéz a találkozó előtt beszélni.

A játékosok közül Szalai Attila vett részt a sajtótájékoztatón. A török Fenerbahce futballistája azt mondta, sajnos nem érdekeltek már a világbajnoki kijutásban, de a válogatottnál minden mérkőzéshez úgy állnak, mintha az egy döntő lenne, és így lesz ez hétfőn is.

„Mindannyian szeretünk futballozni, jól játszani és szép eredményeket elérni, nagyon motivált a csapat”
– hangsúlyozta a védő, akit az elmúlt hetekben a Chelsea-vel hoztak kapcsolatba. Mint elmondta, az ilyen a pletykákat jól tudja kezelni és ki tudja zárni. Szalai a pályán többször is összecsaphatott volna Lewandowskival, ez a párharc azonban nem jön össze, ugyanakkor a magyar futballista megjegyezte, ők elsősorban a lengyel válogatottra készültek fel.

Szalai Attila Sterlinggel egy hónapja még Sterlinggel csapott össze, Lewandowskival viszont nem találkozik. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A lengyel-magyar vb-selejtező hétfőn 20.45 órakor kezdődik a varsói Nemzeti Stadionban, a találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.
A mérkőzésre információk szerint minden jegy elkelt – ez közel 60 ezer szurkolót jelent –, az összecsapás játékvezetője a portugál Tiago Martins lesz. A 2012-es Európa-bajnokságra átadott, gyönyörű létesítmény tetőszerkezete jelenleg teljesen be van húzva, az európai szövetség (UEFA) illetékesei a szervezőkkel a mérkőzés napján döntenek arról, így marad-e a találkozóra.

Borítókép: fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek