Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Puskás edzőjétől a ZTE támadóján át a Honvéd kegyvesztett légiósáig – október hónap legjobbjai

A Puskás edzőjétől a ZTE támadóján át a Honvéd kegyvesztett légiósáig – október hónap legjobbjai

m4sport.hu | Olasz Tamás/Szepes Viktor
Az OTP Bank Liga októberi mérkőzései alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az M4 Sport átadta a díjakat a hónap legjobb edzőjének és játékosának, ahogyan a szavazatok alapján a legszebb gólt szerző labdarúgó és a legnagyobb védést bemutató kapus is átvehette jól megérdemelt jutalmát.

Október edzője: Hornyák Zsolt

Bámulatos hónapot produkált a Puskás Akadémia, amely mind a négy mérkőzését megnyerte októberben, csupán egyetlen gólt kapott kilenc szerzett találat mellett. A PAFC ráadásul a hónap közepén vesztette el elsőszámú kapusát, Tóth Balázst, a helyére a vezetőedző Markek Tamásnak szavazott bizalmat, ez is remek döntésnek bizonyult. A felcsúti együttes nagyszerű teljesítményével a Ferencváros legfőbb kihívójává lépett elő a bajnokságban. Hornyák Zsolt az egyetlen olyan edző, aki már a második szezon óta folyamatosan ugyanazt az NB I-es csapatot irányítja, ha így dolgozik, ez még sokáig így is maradhat.

„Ez a csapat és az edzői stáb érdeme, ez nem is egyéni díj, hanem a csapat elismerése. Amiért kapták a fiúk ezt a díjat, az az, hogy hátul stabilabbak voltunk, nem kaptunk könnyen gólokat – mondta a díj átvétele után Hornyák Zsolt, amely ironikus módon egybeesett a Paks elleni 4–1-es vereséggel – „Ami eddig működött, az ezúttal nem működött, remélem, hogy ez csak időszakos, és a következő mérkőzésen visszatérünk arra a stabil védekezésre és a jó játékra, amit eddig produkáltunk.”

Október játékosa: Koszta Márk

Szeptember végén még kiesésről és edzőváltásról szóltak a hírek Zalaegerszegen, majd jött az október és a Waltner-csapat feltámadása. A ZTE egy MTK elleni hazai sikerrel kezdte a hónapot, majd jött a valódi bravúr, a Fradi legyőzése a Groupama Arénában, lefojtva a Gyirmót-meccsel. Koszta Márk a ZTE mindhárom meccsén betalált – előbbi találkozón ráadásul duplázott is. A hónap során összesen négy kaput eltaláló lövése volt, valamennyiből gól született, a támadó másodvirágzása a zalaegerszegi klub jó szereplésének egyik záloga.

„Októberben négyből három meccset sikerült nyerni, ehhez hozzá tudtam tenni, de a csapat nélkül nem lettem volna ilyen eredményes. Örülök a díjnak, de csinálom tovább a dolgomat és remélem, hogy minél többször lehetek a hónap legjobbja, de a legfontosabb az, hogy sikerüljön bennmaradnunk és ehhez minél több góllal tudjak hozzájárulni” – fogalmazott az elismeréssel kapcsolatban Koszta Márk.

Október legszebb gólja: Zinédine Machach

Fantasztikusan tekert a kisvárdai kapu bal felső sarkába a Budapest Honvéd francia légiósa október első napján. A gól szépségét és értékét méginkább emeli, hogy a kispesti együttes ezzel a találattal nyerte meg az akkori listavezető elleni találkozót. Más kérdés, hogy a Honvéd azóta öt meccsen csupán három pontot szerzett, Machach pedig kegyvesztetté vált Horváth Ferenc alakulatában.

 

Október legszebb védése: Dombó Dávid

Bár a fenti Machach-szabadrúgásnál tehetetlen volt Dombó Dávid, paksi, gyors egymásutánban bemutatott két bravúrja nemcsak rendkívül látványos volt, de pontot is ért a Kisvárdának. Az m4sport.hu olvasói pedig a látványos megmozdulás(oka)t a hónap legszebb védésének is választották az OTP Bank Ligában.

„Nagyon örülök, hogy ez lett a hónap védése, de annak jobban örülök, hogy a csapatnak tudtam segíteni ezzel a duplavédéssel – emlékezett vissza a szituációra Dombó Dávid. – Nagyon jólesik, hiszen ez a munkám visszaigazolása, azon vagyok, hogy a jövőben is ezen az úton haladjak.”

Borítókép: ztefc.hu

További tartalmak