Musorujsag
Élő Eredmények
×

Dróth Zoltán: Itt már minden csapat erős – készül a BL elitkörére a Haladás futsalcsapata

Dróth Zoltán: Itt már minden csapat erős – készül a BL elitkörére a Haladás futsalcsapata

m4sport.hu | Sz.V.
Története legszebb időszakát éli a Haladás VSE futsalcsapata, amely jövő héten Lisszabonban, a Bajnokok Ligája elitkörében szerepel. A portugál túra előtt Dróth Zoltán csapatkapitány, illetve Pálmay Tamás szakosztályvezető mesélt az M4 Sporthíradójának az együttes céljairól és az ellenfelekről.

Pénteken még a DEAC együttesével játszik magyar bajnoki mérkőzést a Haladás VSE, ezt követően utazik Lisszabonba, ahol a legrangosabb európai kupasorozat legjobb 16 csapata között portugál, ukrán és spanyol ellenféllel néz szembe.

„Remélem, hogy segíteni fog a rutinom az elitkörben – mondta az M4 Sporthíradónak Dróth Zoltán csapatkapitány, aki korábban a Győrrel és a Kairat Almatyval is szerepelt a BL ezen szakaszában. – Fantasztikus dolog, amit elértünk, mindannyian nagyon várjuk már, hogy megméressük magunkat. Nehéz meccsek voltak az előző körben is, mert jó csapatokkal játszottunk. Kicsit lehetetlen küldetésnek tűnik a Final Four elérése, de természetesen mindent megteszünk ezért.”

Dróth Zoltán hozzátette, hogy itt már minden csapat erős, de a csoport favoritjának a Benficának számít (amely ellen Dróth még a Rába ETO színeiben pályára lépett 2012-ben). A Levante is rendkívül jó erőkből áll, de jelenleg nem szerepel jól a spanyol bajnokságban, míg az ukrán bajnok Uragannal egy igazi ki-ki mérkőzést játszhatnak.

Pálmay Tamás, a Haladás VSE szakágvezetője elmondta, hogy 11 évvel ezelőtt, a klub alapításánál csupán álom volt, hogy ilyen magasságokba eljuthat a csapat, ennek köszönhetően pedig egyre nő a futsal népszerűsége Szombathelyen.

„Szeretnénk megnyerni a bajnokságot és a kupát is hazai fronton, emellett a BL-ben is minél messzebb jutnánk, amelybe akár egyszer a Final Four is benne lehet” – hangsúlyozta Pálmay Tamás.

A Haladás VSE futsalcsapata december 1-jén a Benficával, 3-án az Uragannal, egy nappal később pedig a Levantéval csap össze a futsal Bajnokok Ligája elitkörében. A legjobb négy közé a csoport első helyezettje jut.

Borítókép: (fotó: mlsz.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek