Musorujsag
Élő Eredmények

Balogh Botond: Remélem, egyszer meghatározó játékos leszek a válogatottban

Balogh Botond: Remélem, egyszer meghatározó játékos leszek a válogatottban

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Hosszú idő után ismét a Parma kezdőcsapatában szerepelt a Parma magyar válogatott hátvédje, de egy sérülés miatt le kellett cserélni, s néhány hét kihagyás vár is rá.

Felemásan alakultak az elmúlt napok a magyar labdarúgó-válogatott és a Parma fiatal játékosának, Balogh Botondnak, aki hosszú idő után ismét az olasz másodosztályban szereplő Parma kezdőcsapatában kapott helyet a Como elleni, 1–1-re végződő bajnokin, ám a második félidő elején egy rossz mozdulat után le kellett cserélni.

„Vasárnap történt a sérülés, hétfőn már meg is volt az ultrahang-vizsgálat. Augusztusban volt a bal lábamban volt egy izomszakadás, szerencsére azt mondták az orvosok, a mostani eset nem olyan súlyos mint az volt – mesélte az M1-nek Balogh Botond. – Napokon belül kiderül, mennyit kell kihagynom,  két-három hétre tippelek, remélem ez a maximum. Nehéz szavakat találni egy ilyen szerencsétlen szituációban, de járhattam volna rosszabbul is, próbálok a pozitívumokra gondolni.

Ennél rosszabb pillanatban nem is jöhetett volna Balogh sérülése, hiszen a Parmánál edzőváltás történt, az új szakvezető, Giuseppe Ianchi pedig rögtön az első bajnokiján kezdőként szavazott bizalmat a magyar tehetségnek.

„Azt gondolom, hogy jó benyomást tettem az új mesterre, hiszen hosszú idő után kaptam ismét kezdőként szerepet és szerintem jól is teljesítettem a sérülésemig – magyarázta a 19 esztendős védő. – Szerdán és csütörtökön is duplaedzésünk volt, ráadásul játszottunk az U19-esekkel magunk között egy felkészülési meccset. Ott még a második sorban voltam, de adtam egy gólpasszt és jól ment a játék, ezért is győzhettem meg az edzőnket, hogy ott a helyem a csapatban.”

Balogh hozzátette, ez volt a negyedik edzőváltásuk két év alatt, de a korábban a Sassuolo és a Fiorentina kispadján is megforduló Ianchi olyan mentalitást nevelhet a csapatba, amely régóta hiányzott belőlük, ez pedig már a Como elleni bajnokin is látszott.

„Hosszabban még nem beszélgettünk, bár egyik este egy edzés után felhívott, hogy menjek vissza az edzőközpontba, akkor körülbelül tíz percet konzultáltunk, megkérdezte, hogy érzem magam és értem-e a taktikát – mosolygott Balogh Botond. – Nem volt egyszerű szituáció, mert jobbhátvédként kaptam lehetőséget, ami nem igazán gyakori nálam, erről kérdezett, s mondta, hogy szerkezetváltásnál már ismét a védelem tengelyében szerepelhetek és ez is történt.”

Korábban szenvedett a játékpercek hiányától, de Balogh bízik benne, hogy a sérülése elmúltával az olasz klub meghatározó labdarúgója lehet.

„Nyilván egy futballista minél többet szeretne játszani. Az én fejemben is az volt, hogy bármennyire is örülök, hogy a Parma történetének részese lehetek, de 19 évesen az lenne a fontos, hogy minél több időt töltsek a pályán. Én viszont nem olyan típus vagyok, aki megfutamodik, folyamatosan csináltam a dolgomat, ezzel sikerült kiharcolnom a lehetőséget. 2025-ig szól a szerződésem, nagyon jól érzem magam a többiekkel. Ha az edzéseken odateszem magamat, akkor stabil kezdőjátékos lehetek, erre törekszem folyamatosan” – tette hozzá elszántan Balogh. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A tehetséges légiós számára nemcsak a sérülés nehézségét hordozta a november, hiszen Marco Rossi meghívta a felnőttválogatott keretébe, sőt a San Marino elleni világbajnoki selejtezőn be is mutatkozhatott a nemzeti csapatban. A pályán töltött tíz percet nem is töltötte tétlenül, egy bátor felfutásával ő ágyazott meg a negyedik magyar gólnak.

„Kiskoromban csatár voltam, szerettem ott lenni az ellenfél kapuja előtt, ez most sem változott, annak ellenére, hogy a korosztályokban egyre följebb lépve már vissza kellett vennem ebből – mondta Balogh Botond. – San Marino ellen is úgy küldtek pályára, hogy nyugodtan segítsem a támadásokat, lépjek fel bátran, ez történt a gól előtti szituációnál is. Összességében már annak is örültem, hogy bekerültem a keretbe, de a pályára lépésem minden képzeletemet felülmúlta, egész életemben erről álmodtam. Remélem, a történet nem ért véget, és idővel és sok-sok munkával meghatározó játékos lehetek a nemzeti csapatban is.”

Borítókép: (Fotó: parmacalcio1913.com)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek