Musorujsag
Élő Eredmények

A harmadik helyre és a harmadik kalapba vágyik a női labdarúgó-válogatott

A harmadik helyre és a harmadik kalapba vágyik a női labdarúgó-válogatott

MTI
Margret Kratz szövetségi kapitány szerint a harmadik hely megszerzése reális cél lehet a magyar női labdarúgó-válogatott számára a világbajnoki selejtezősorozatban.

A német tréner csütörtökön az M4 Sport Sporthíradóban azt mondta, sokat javítana a nemzeti csapat helyzetén, ha nem a negyedik, hanem a harmadik kalapból sorsolnák a következő kvalifikációs sorozatban, mert akkor papíron csak két nehezebb ellenféllel találkozna.

„A hosszú távú célunk, hogy kijussunk egy nagy tornára, ehhez jó lenne, ha a mostani selejtezősorozatot a harmadik helyen tudnánk befejezni” – jelentette ki a német edző.

Kiemelte, szerződése márciusi aláírása óta – mely előtt két és fél hónapja volt feltérképezni a magyar csapatot – a nemzeti együttes védekezése sokat javult, a csapat szervezettebben játszik.

„Amikor nálunk van a labda, akkor működik a játékunk, a játékosok technikailag képzettek, jól cseleznek és lövőtechnikában nem maradnak el az élcsapatoktól” – fogalmazott Kratz, aki szerint a felmerült problémákat is sikerült megoldaniuk az elmúlt hónapokban.

A magyar női válogatott öt mérkőzésen szerzett hat pontjával jelenleg harmadik csoportjában, az együttes legközelebb április 8-án a Feröer-szigetek válogatottját fogadja.

Borítókép: Margret Kratz (Fotó: mlsz.hu)

További tartalmak