Musorujsag
Élő Eredmények

Hiába Horváth Ferenc pénzbírságra menő edzésgyakorlatai, a kispestiek koncentrációja nem javul

Hiába Horváth Ferenc pénzbírságra menő edzésgyakorlatai, a kispestiek koncentrációja nem javul

M4 Sport
Nem azt várta el, hogy álljanak vissza a félidei kétgólos előnynél, mégis ez történt – nyilatkozta csapata koncentrációján egyelőre javítani képtelen Horváth Ferenc, a Budapest Honvéd vezetőedzője a Zalaegerszeg elleni döntetlent követően.

„Megtanultam már a Honvéd kispadján, hogy a két gól sem előny – kezdte a 2-2-re végződő bajnoki lefújása után a kispesti szakvezető. – Azt kértem, hogy folytassuk a letámadást, hiszen rengeteg labdát szereztünk belőle. Birtokoljuk a labdát, legyen nálunk, mi irányítsuk továbbra is a meccset, ahogy az első félidőben is történt.”

Mégis utasításaival ellentétesen alakult a játék: visszaálltak, átadták a kezdeményezést a ZTE-nek, és a letámadásból sem valósult már meg semmi. Úgy gondolja, „a játékosokban is benne van, hogy a bajnokság során, volt már több ilyen lehetőség, amikor ennyivel vezettünk, és féltek attól, most is fordul a mérkőzés”. Főleg mivel, nem használták ki – vélekedett –, hogy a szünet előtt, de legkésőbb az után, mikor kétszer vihették a kapusra a labdát a félpályáról, nem zárták le a mérkőzést.

Az összpontosítás hiányából adódó hibákra egyelőre azonban nem talál orvoslatot. „Edzés közben is megtörténik. Másfél órás edzésen belül több ilyen hullámvasút van. Próbálok olyan gyakorlatokat csinálni, akár pénzbüntetéssel, hogy koncentrálni tudjanak az elsőtől az utolsó percig. De úgy nézem, ez még várat magára.”

A ZTE edzője, Waltner Róbert természetesen éppen ellenkezőleg élte meg a találkozót. Rosszul kezdtek: az agresszivitást hiányolta, és taktikai hibákról is beszélt, például a tengelyben elvesztett labdáról, ami miatt már az elején hátrányba kerültek.

„A félidőben rendeztük a sorokat. Többet forgattuk a játékot. Fölvettük a kesztyűt” – és még a labdabirtoklás is a javukra fordult, így megérdemeltnek tartja, hogy döntetlenre hozták a mérkőzést. Bízott a fordításban, főleg mivel idegesítette, hogy az ellenfél hamar elkezdte húzni az időt, de idegenben 2-0-s hátrány után így sem lehet elégedetlen.

A két együttes így maradt fej-fej mellett, egyaránt húsz ponttal várja az OTP Bank Liga idei utolsó, 17. fordulóját.

Borítókép: Fotó: honvedfc.hu

További tartalmak