Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Ferencváros megbízott edzője megerősítette, hogy Csercseszov lesz az új tréner

A Ferencváros megbízott edzője megerősítette, hogy Csercseszov lesz az új tréner

m4sport.hu
A Ferencvárost a Honvéd elleni bajnoki mérkőzésen irányító Máté Csaba az M4 Sportnak elmondta, hogy tudomása szerint Sztanyiszlav Csercseszov lesz a zöld-fehérek új vezetőedzője.

Peter Stöger vezetőedző távozását hétfőn jelentette be az FTC, az év utolsó bajnoki mérkőzésén, a Honvéd ellen Máté Csaba korábbi segédedző irányította a Fradit, amely hazai pályán a 92. percben szerzett Uzuni-góllal győzött.

A mérkőzés után Máté Csaba az M4 Sportnak nyilatkozva megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov lesz a Ferencváros következő vezetőedzője.

„Szerintem aki olvassa az újságot, az mind tudja” – válaszolta a tréner arra a kérdésre, hogy tudja-e már, ki lesz a következő vezetőedző, majd konkrétan is megerősítette a nevet:

– Egyértelmű, hogy Cserszeszov a Ferencváros következő vezetőezdője? – hangzott a kérdés.
– Szerintem igen – érkezett Máté Csaba válasza.

Korábban az Index értesüléseire hivatkozva azt írtuk, hogy megszületett az egyezség a Ferencváros és Sztanyiszlav Csercseszov között, így jövő héten már be is mutathatják az új vezetőedzőt. A tréner legutóbb az orosz válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, a 2018-as hazai rendezésű világbajnokságon a legjobb nyolc közé vezette együttesét, ott hosszabbítás után kapott ki a későbbi ezüstérmes Horvátországtól. Idén nyáron, a sikertelen Eb-szereplés után menesztették hivatalából. Az 58 esztendős szakember korábban lengyel bajnoki címet és kupát is nyert a Legia Warszawa együttesével, előtte pedig a Dinamo Moszkvát és a Szpartak Moszkvát is irányította. Egy orosz forrás szerint a Ferencvárosnál azt várják Csercseszovtól, hogy a Rebrov-érában tapasztalt fegyelmezettséget hozza vissza a csapathoz.

Magáról a mérkőzésről Máté Csaba azt mondta, számítottak rá, hogy nehéz lesz a Honvéd ellen játszani. „Rendkívül motiváltak és szervezettek voltak, de a játékosaink az utolsó percig hittek abban, hogy meg lehet nyerni ezt a meccset és meg is kapták érte a jutalmukat.”

Borítókép: Máté Csaba (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Fraditól távozó Stöger is november hónap legjobbjai között
Az OTP Bank Liga novemberi találkozói alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az M4 Sport átadta a díjakat a hónap legjobb edzőjének és játékosának, ahogyan a szavazatok alapján a legszebb gólt jegyző labdarúgó és a legnagyobb védést bemutató kapus is átvehette jogosan kiérdemelt elismerését.
Magyar futball