Musorujsag
Élő Eredmények

Hazai fölény, két kapufa, nulla gól a Gyirmót–Debrecen meccsen

mti
A Gyirmót hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Gyirmót–Debrecen 0–0
Győr, ALCUFER Stadion, 811 néző, v.: Erdős
sárga lap: Babunski (55.)

Gyirmót:
Hársfalvi – Szegi, Ene, Széles, Zeke – Medgyes, Nagy P., Vass Á., Hajdú Á., Varga B. (Lencse, 77.) – Simon A. (Hasani, 57.)

Debrecen:
Gróf – Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi – Bévárdi, Baráth, Babunski (Varga J., 78.), Ugrai (Soltész, 78.) – Dzsudzsák (Sós, 72.), Tischler (Szécsi, 78.)

Megszállta a saját térfelét a Debrecen, átengedte a területet a Gyirmótnak és labdaszerzések után igyekezett gyors ellentámadásokat vezetni, illetve időnként letámadással is próbálkozott. A hazaiak többször be tudták juttatni a labdát a vendégek tizenhatosára, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Sok hibával játszott mindkét csapat, így összességében kevés gólszerzési lehetőség akadt az erős szélben rendezett összecsapás első félidejében. Az első félidőben a Debrecen állt legközelebb a gólszerzéshez, amikor Dzsudzsák Balázs szögletből a kapufát találta el.

A Gyirmót videózást követően büntetőhöz jutott az 55. percben, mert Babunski egy felugrásnál lekönyökölte Simont, akinek vérzett az orra. A tizenegyest Varga Barnabás a jobb kapufára lőtte. Ezenkívül is volt helyzete ebben az időszakban – több is – a Gyirmótnak, de egyikkel sem tudott élni, Gróf Dávid remek formában védett. A Debrecen sem veszélyeztette komolyan a hazai kaput, így gól nélkül zártak a csapatok.

A sereghajtó hazai csapat a gól nélküli döntetlennel öt mérkőzés óta nyeretlen.

Csertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzője szerint csapata mindent megtett a győzelemért, végig dominált és jobban is játszott a Debrecennél, órási lehetősége is volt a győzelem megszerzésére, de sajnos a tizenegyes kimaradt. Simon Zoltán állapotáról a tréner elmondta, valószínűleg eltört az orra, Babunski könyöklő mozdulatát pedig egy karatemozdulathoz hasonlította. „Szép Mawashi geri volt” – mondta az M4 Sportnak nyilatkozva.

Az őszt értékelve úgy véli, a játékukban nem volt sok hiba, két-három félidő kivételével végig egyenrangú ellenfelei voltak a mezőnynek, helyenként jól is játszottak, de a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. „A mostani mérkőzés is bebizonyította, hogy van a csapatnak tartása, de sajnos pontszámban ez nem mutatkozik meg. Nagyon rövid a kispadunk, minőségi játékosok érkezésére van szükség ahhoz, hogy átlépjük a saját árnyékunkat.”

Joan Carrillo, a Loki edzője szerint nehéz mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Dzsudzsák elmondta, szándékosan rúgta kapura a szögletet az első félidőben, mivel a szél is kedvező volt és a gyirmóti kapus is ki szokott mozdulni ilyenkor. „Sajnálom, hogy centiken múlt, de azt vissza is kaptuk a második félidőben, szóval abba a kapuba ma nem lehetett gólt rúgni. Év végi, brusztolós, nem túl látványos mérkőzés volt, de örülünk, hogy legalább az egy pont megmaradt. Igazságos döntetlen született.”

A büntetőt rontó Varga Barnabás szerint a Gyirmót végig jobban játszott a Debrecennél, a helyzeteik is megvoltak, de ezúttal sem tudták azokat gólra váltani. „Eddig berúgtam, most sajnos így sikerült, sajnos a legrosszabbkor” – mondta a kihagyott tizenegyesről.

További tartalmak