Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferencváros bejelentette: Sztanyiszlav Csercseszov az új vezetőedző – hivatalos

A Ferencváros bejelentette: Sztanyiszlav Csercseszov az új vezetőedző – hivatalos

m4sport.hu
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek: a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Sztanyiszlav Csercseszov az alakulat új vezetőedzője.

 

Az orosz kinevezése napok óta nyílt titok a sportsajtóban, szombaton pedig Máté Csaba, a zöld-fehérek megbízott edzője a Honvéd elleni 1–0-s siker után tulajdonképpen el is ismerte, hogy valóban Sztanyiszlav Csercseszov veszi át a csapat irányítását. A Ferencváros a hétfői, immár hivatalos bejelentésben nem hozta nyilvánosságra, hogy Csercseszov hány évre írt alá a klubhoz.

Amint értesültem a Ferencváros érdeklődéséről elkezdtem információkat felkutatni a klubról. Nem volt teljesen ismeretlen számomra a Fradi, mivel az 1975-ös Kupagyőztesek Európa Kupája során nagyon megtetszett nekem a döntőig menetelő magyar csapat. Most pedig gyorsan tudtam azonosulni a projekttel, amit felvázoltak elém. Szigorú és célratörő edző vagyok. A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér. Az utóbbit sokkal többre tartom. Bajnok szeretnék lenni a csapattal, olyan játékkal, amely még több szurkolót csalogat ki a stadionba. A Fradi drukkerei fantasztikusak, emlékszem rájuk a CSZKA Moszkva otthonában aratott győzelem során leszurkolták a hazai drukkereket” mondta el első interjújában Sztanyiszlav Csercseszov, hozzátéve, hogy kemény munkát ígér az együttesnél.

A tréner legutóbb az orosz válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, a 2018-as hazai rendezésű világbajnokságon a legjobb nyolc közé vezette együttesét, ott hosszabbítás után kapott ki a későbbi ezüstérmes Horvátországtól. Idén nyáron, a sikertelen Eb-szereplés után menesztették hivatalából. Az 58 esztendős szakember korábban lengyel bajnoki címet és kupát is nyert a Legia Warszawa együttesével, előtte pedig a Dinamo Moszkvát és a Szpartak Moszkvát is irányította. Egy orosz forrás szerint a Ferencvárosnál azt várják Csercseszovtól, hogy a Rebrov-érában tapasztalt fegyelmezettséget hozza vissza a csapathoz.

A Ferencváros december 13-án, hétfőn tudatta, hogy távozik az együttestől az osztrák Peter Stöger.

 

Borítókép: www.fradi.hu/

További tartalmak

Kapcsolódó hírek