Musorujsag
Élő Eredmények

Sztanyiszlav Csercseszov: A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér

Sztanyiszlav Csercseszov: A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér

m4sport.hu
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője első interjújában rögtön leszögezte: szigorú és célratörő ember, akinél a tehetség munka nélkül semmit sem ér.

 

A zöld-fehérek a hivatalos honlapjukon jelentettek meg egy rövid nyilatkozatot az 58 esztendős orosz szakemberrel.

Amint értesültem a Ferencváros érdeklődéséről elkezdtem információkat felkutatni a klubról. Nem volt teljesen ismeretlen számomra a Fradi, mivel az 1975-ös Kupagyőztesek Európa Kupája során nagyon megtetszett nekem a döntőig menetelő magyar csapat. Most pedig gyorsan tudtam azonosulni a projekttel, amit felvázoltak elém. Szigorú és célratörő edző vagyok. A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér. Az utóbbit sokkal többre tartom. Bajnok szeretnék lenni a csapattal, olyan játékkal, amely még több szurkolót csalogat ki a stadionba. A Fradi drukkerei fantasztikusak, emlékszem rájuk a CSZKA Moszkva otthonában aratott győzelem során leszurkolták a hazai drukkereket” – mondta el Sztanyiszlav Csercseszov, hozzátéve, hogy kemény munkát ígér az együttesnél.

A kinevezés után Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. ügyvezető-igazgatója is megszólalt.

Nagy büszkeség az egész magyar labdarúgásnak, hogy ekkora szaktekintély veszi át az irányítást férfi labdarúgócsapatunknál. Cél a magyar bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése, illetve a nemzetközi porondon a csoportkör újbóli elérése, lehetőleg a Bajnokok Ligájában. Olyan edzőt kerestünk, aki kemény kézzel bánik a csapattal, de megkérdőjelezhetetlen a szakmai háttere, személye garancia a további fejlődésre. Tudjuk, hol kezdtük tizenegy éve, tudjuk, hova jutottunk el, s milyen lehetőségek rejlenek ebben a keretben. Ő az a karakter, azzal a szakmai tudással, akivel ezt ki tudjuk hozni. Érdekelte őt a kihívás. Gyorsan megegyeztünk. Szeretnénk meghatározó helyet elfoglalni a közép-európai labdarúgásban a segítségével.” 

Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója is kommentálta Csercseszov érkezését.

Nagyon tapasztalt szakemberről beszélünk, aki klub és válogatott mellett is dolgozott. Tudja, hogyan kell vezetni egy öltözőt. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon fegyelmezett és tudatos csapatot láthatunk a keze alatt. Látszik rajta mennyire motivált, a feladattal nagyon tud azonosulni. Pozitív kisugárzását pedig át tudja adni a játékosoknak. Lesznek változások a szakmai stábban is valamilyen szinten, de a bevált emberekre továbbra is számítunk. Egy új kezdet mindenkinek tiszta lapot jelent. Már beszéltünk a vezetőedzővel a keretről, szeretne mindenkit minél előbb megismerni. Nagyon sokat lát ebben a csapatban, s kihozná belőle a maximumot.”

Borítókép: Csercseszov és Orosz Pál: a Fradi esszenciájának két képviselője (Fotó: fradi.hu).

További tartalmak

Kapcsolódó hírek