Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: Álmokra szükségünk van, de szembe kell néznünk a valósággal

Marco Rossi: Álmokra szükségünk van, de szembe kell néznünk a valósággal

m4sport.hu
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az m4sport.hu-nak adott évértékelő interjúban összegezte a nemzeti csapat 2021-es évét. Kifejtette, hogyan teljesítettek az elmúlt 12 hónapban, mire büszke és mi fáj neki a legjobban. Beszélt a magyar bajnokság ígéretes játékosairól és arról, mi kell és mire lehet szükség a válogatottsághoz. Szó esett a válogatott előtt álló 2022-es kihívásokról, a sokak által követelt támadófociról, álmokról és valóságról is.

A kapitány elmondta, lát tehetséges játékosokat Magyarországon, de arra buzdítja őket, törjenek ki a komfortzónájukból, akarjanak fejlődni.

„Úgy gondolom, van néhány izgalmas játékos Magyarországon. De természetesen ahhoz, hogy ők a nemzeti csapat számára is érdekesek legyenek,
az kell, hogy megpróbáljanak elfogadni néhány kihívást. Úgy értem, néha az a jobb, ha megpróbálsz kitörni a komfortzónádból, hogy bizonyíthass egy másik bajnokságban, még akkor is, ha abban a pillanatban, amikor külföldre mész, jóval nagyobb a bizonytalanság. Talán kevesebb pénzt kereshetsz, de fejlődni kell, meg kell próbálnod fejleszteni magad és akkor kaphatsz meghívót a nemzeti tizenegybe.”

Abba a válogatottba, melynél már a felkérést is azzal a céllal vállalta el, hogy beírja nevét a történelemkönyvébe.

„Amikor elvállaltam a kapitányi megbízást, azt mondtam, szeretnék nyomot hagyni a magyar válogatott történetében. Azóta a számok azt támasztják alá, hogy jó úton járunk, jó úton járok ebben a tekintetben. Remélem sikerül még mélyebb nyomot hagynom annak érdekében, hogy még tovább javulhassanak ezek a számok, illetve elérhessünk kimagasló eredményeket.”

Marco Rossi arra is kitért, hogy bizony lett volna lehetősége váltani, komoly helyekről érkeztek ajánlatok, ám neki meg sem fordult a fejében, hogy hátat fordítson a magyar válogatottnak.

„Anélkül, hogy bármelyiket is meghallgattam volna, nagyon komoly ajánlatokat utasítottam vissza. Nemcsak távoli bajnokságokból, hanem topligákból is. Meghallgatás nélkül visszautasítottam, mert azt mondtam: nem, nem kívánom itt hagyni a magyar válogatottat. De természetesen sosem tudhatod, mit hoz a jövő. Függ a szövetségtől, az elért eredményektől és persze tőlem is. Jelenleg azonban rendkívül büszke vagyok arra, hogy itt lehetek, és szeretném, ha már a közeljövőben, jövő júniustól, a következő tétmérkőzésünktől kezdve gyönyörű pillanatokat élhetnének át a szurkolóink.”

Természetesen szóba került az NB I. góllövőlistáját vezető Ádám Martin is, aki mint kiderült, karnyújtásnyira van attól, hogy meghívót kapjon a válogatottba.

„Azt gondolom, a magyar bajnokságban láthattunk pár ígéretes játékost, kiemelném Ádám Martint, aki vezeti az NB I góllövőlistáját. Jól ismerem őt és a képességeit, mióta a Vasas játékosa volt. De azt is elmondtam neki és a klubjának, mit kell tennie ahhoz, hogy meghívót kapjon a válogatottba.
A nemzeti csapatnak, a szövetségnek is arra van szüksége, hogy profi hozzáállást mutasson mindenhol a világon. Ádám Martin tudja, mit kell tennie. A képességei és a tudása teljesen rendben van, több szempontból is. Kedvelem őt, de meg kell értenie, hogy mit kérek tőle.”

Borítókép: m4sport.hu/Besenyei Gergely

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

54 gól egyetlen tizenegyben – az OTP Bank Liga őszi álomcsapata
Lezárult az OTP Bank Liga 2021/2022-es kiírásának őszi szezonja, 17 fordulót játszottak le a csapatok, további 16 van hátra a tavaszi "leintésig". A bajnokság szerencsére bővelkedett a kiváló teljesítményekben, az m4sport.hu szerkesztősége pedig összeállította azt a tizenegyet, amelyet a legjobbnak ítélt az eddig lejátszott mérkőzéseken. A bőség zavarát jól példázza, hogy Ryan Mmaee, Ugrai Roland vagy éppen Dzsudzsák Balázs is kimaradt az összeállításból.
Magyar futball
Löw jó barátja Csercseszov, aki Dzsudzsák szerint az év edzője volt – érdekességek az FTC új vezetőedzőjéről
Sztaniszlav Csercseszov az orosz labdarúgó válogatott kispadja után ül le a magyar rekordbajnok Ferencváros vezetőedzői székébe. Mivel a magyar élvonalban beköszöntött a téli szünet, bemutatkozó mérkőzésére még heteket kell várni, de addig is összegyűjtöttünk néhány érdekességet az egykori kapusról, aki három válogatott kapuját is védte. Játszott Tirolban Joachim Löw kezei alatt, akitől sokat tanult az edzői szakma rejtelmeiről.
Magyar futball
Szigorúbb és hosszabb lett az NB I a VAR bevezetésével
Számtalan vita, emlékezetes nyilatkozat alapját szolgáltatta a futball modernizációjának zászlóshajója, a videobíró-rendszer. Az innováció a 2021/2022-es szezonban Magyarországra, közelebbről az OTP Bank Ligába is elért, s a bajnokságból eltelt 17 forduló alatt rengeteg meccset befolyásolt. Egy újabb vita generálása helyett ezúttal a matekra koncentrálunk, s kizárólag számadatok segítségével vizsgáljuk a VAR hatását a labdarúgó NB I-re.
Magyar futball