Musorujsag
Élő Eredmények

Gazdag Dániel: Mindenképpen szeretnék Európa-bajnokságon szerepelni

Gazdag Dániel: Mindenképpen szeretnék Európa-bajnokságon szerepelni

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
Saját otthonában adott interjút az M1-nek Gazdag Dániel, a magyar labdarúgó-válogatott 25 éves játékosa, aki itthon, családja körében tölti az ünnepeket. Az Egyesült Államokban légióskodó támadó középpályás a lengyelek ellen szerzett győztes gólja mellett az Európa-bajnokságról való lemaradásról és klubjáról, a Philladelphia Unionról is beszélt.

Gazdag már 2019-ben bemutatkozott a válogatottban, ahol 2021-ben Andorra ellen megszerezte első gólját, majd az év utolsó két meccsén még kétszer zörgetett a hálóba. Az immáron kétszeres apuka kisfiával együtt elevenítette fel a Lengyelország elleni győztes, novemberi vb-selejtezős találatot.

„Egy gyönyörű stadionban hatvanezer ember előtt szereztem a gólt, jó volt a hangulat is, és hát egy győztes találat volt, jó emlék marad mindig.”

A tavalyi szezon legjobb NB I-es labdarúgója a nyári Európa-bajnokságot sérülés miatt kénytelen volt kihagyni.

„Csalódásként éltem meg, nagyon rosszkor jött az a sérülés. Láttam a meccseket, és mindenkinek nagy élmény volt, aki pályára lépett. Ez ugyanakkor egy plusz motivációt adott nekem, mert a pályafutásom során mindenképpen szeretnék Eb-n szerepelni.”

A futballista 2021 májusában igazolt a tengerentúlra, klubja, a Philladelphia Union az észak-amerikai bajnokságban az elődöntőig jutott, ami történetének legjobb eredménye.

„Májusban azt mondták, hogy a play-offot mindenképpen el kell érnünk, ez sikerült, másodikak lettünk az alapszakaszban. Utólag azt mondom, hogy csalódást keltő, ahogy zártuk a szezont, de 11 játékosunk koronavírus miatt kiesett, egy felforgatott csapattal kellett játszanunk.”

Borítókép: Budapest, 2021. november 12. A gólszerző Gazdag Dániel (b) és csapattársa, Loic Nego a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Magyarország-San Marino mérkőzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. november 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak