Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sallói Dániel: Már okosabban focizom, hozzájárulnék a válogatott sikereihez is

Sallói Dániel: Már okosabban focizom, hozzájárulnék a válogatott sikereihez is

M1/MTI
Eddigi pályafutása során idén futballozott a legérettebben Sallói Dániel, az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City válogatott támadója.

„A szezon elején még nem éreztem, hogy ilyen jól fog sikerülni az idény, büszke vagyok a teljesítményemre. Minden összejött, beindult a góllövés és jöttek a találatok egymás után. Benne voltam az All-Star csapatban, válogatott lehettem, jó érzés visszatekinteni erre az évre” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Sallói Dániel. Hozzátette, most, 25 évesen futballozott a legérettebben eddigi karrierje során.

„A pályán a döntéshozatalban eljutottam oda, hogy érettebb vagyok, okosabban focizom. Kíváncsi leszek a következő évre, szeretnék tovább fejlődni” – jelentette ki.
A támadójátékos bevallotta, jó érzés látnia az egyéni elismeréseket, megtiszteltetés számára, hogy nagy nevek között emlegetik, és az is, hogy ősszel, karrierje során először pályára léphetett a nemzeti csapatban.
„Ez egy bemutatkozó év volt számomra, remélem, mielőbb tudok alkalmazkodni és hozzájárulni a válogatott sikereihez” – közölte. Mint kifejtette, támadóként mindig a gólszerzés a célja, és fontos lenne, hogy ez nemzeti színekben is sikerüljön, de nem stresszeli, hogy mihamarabb betaláljon.

A magyar válogatott Nemzetek Ligája-mérkőzéseiről úgy vélekedett, valószínűleg a világ legjobb három válogatottja – Anglia, Olaszország és Németország – ellen játszanak majd, és bár szereztek már meglepetéseket a közelmúltban, tehát lehet keresnivalójuk, de nehéz egy ilyen csoportban sikereket elérni.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Schäfer András: Mint aki egy háborút nyert volna, úgy ünneplek
Schäfer András lett az év legjobb magyar labdarúgója. A Dunaszerdahely játékosa az M1-nek adott interjúban értékelte saját és a válogatott teljesítményét is, valamint elmondta, olyan ajánlat, amin a DAC elgondolkozott volna csak Belgiumból érkezett iránta.
Magyar válogatott