Musorujsag
Élő Eredmények

Az NB I-es élcsapat kapitánya a másodosztályba igazolt – hivatalos

Az NB I-es élcsapat kapitánya a másodosztályba igazolt – hivatalos

m4sport.hu
A Merkantil Bank Ligát vezető Diósgyőri VTK hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szezon végéig kölcsönvette a Kisvárda egykori csapatkapitányát, Lucast.

Lucas Marcolini Dantas Bertucci, vagyis Lucas Brazíliában született, majd 18 évesen került Magyarországra a DVSC-hez. A Young Boys elleni UEFA-kupa-selejtezőn debütált a Lokiban, de nem tudott megragadni a Debrecen kezdőcsapatában, végül Békéscsaba és a felvidéki Szepsi érintésével került Kisvárdára.

A szabolcsi együttesben összesen 325 első- és másodosztályú bajnokit játszott, 2021 elején viszont bokatörést szenvedett, így ebben a szezonban csupán négy mérkőzés jutott neki az OTP Bank Ligában.

„Nagyon örülök neki, hogy itt vagyok, hiszen a DVTK nagyon nagy tradíciókkal rendelkezik, megtiszteltetés számomra, hogy ennek a csapatnak a mezében futballozhatok. Már nyáron is szó esett róla, hogy Diósgyőrbe igazolok. Az utolsó fél év nekem személy szerint nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de most egy új kihívás előtt állok, és biztos vagyok benne, hogy el tudjuk érni a célt, amit a klub kitűzött maga elé. Alig várom, hogy elkezdjem az edzést a srácokkal, akik közül sokakkal játszottam már együtt és a szakmai stáb tagjai sem ismeretlenek: Kondás Elemérrel dolgoztam már korábban, és Igor Bogdanović csapattársam is volt. Bízom benne, hogy gyorsan be tudok illeszkedni!” – mondta a szerződése aláírását követően Lucas a dvtk.eu-nak.

Benczés Miklós sportigazgató megerősítette, hogy már nyáron is szerették volna leigazolni a 32 esztendős középpályást, s hozzátette: egyelőre fél évre szól a szerződése Miskolcon, de a klub rendelkezik vételi opcióval is. A Kisvárda hozzátette, hogy kölcsönadása előtt meghosszabbította Lucas szerződését 2024. június 30-ig.

A DVTK 20 fordulót követően vezeti a Merkantil Bank Ligát, január 31-én épp legfőbb riválisához, a Vasashoz látogat. Előtte Spanyolországban edzőtáborozik a csapat, amelyen természetesen már Lucas is részt vesz.

Borítókép: dvtk.eu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Két újabb érkező és három távozó az MTK-nál
A magyar labdarúgó élvonalban szereplő MTK Futács Márkó után két újabb igazolást jelentett be hétfő délelőtt: Szakály Dénes a Siófoktól, Andrej Kadlec a szlovákiai Szeredtől érkezik.
Magyar futball