Musorujsag
Élő Eredmények

Csercseszov korábbi játékosa írt alá Kisvárdára

Csercseszov korábbi játékosa írt alá Kisvárdára

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga második helyén álló Kisvárda Master-Good hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta a lengyel Rafal Makowskit.

A lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw csapatától érkezett a Kisvárda első téli igazolása, a 25 esztendős, 190 centiméter magas Rafal Makowski személyében. A támadó középpályás az elmúlt félszezonban 13 bajnoki- és hat Konferencia-liga-mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett és két gólpasszt jegyzett.

Makowski korábban több lengyel klubban is megfordult, a Legia Varsóban nevelkedett, ahol a Ferencváros új vezetőedzőjének, Sztanyiszlav Csercseszovnak is játékosa volt; játszott egy csapatban Tamás Márkkal és Gosztonyi Andrással is. Az U19-es, U20-as és U21-es lengyel válogatottban összesen 14 alkalommal szerepelt.

„Az elmúlt másfél évet töltöttem a Slask csapatában, a posztom középső középpályásidézi Rafal Makowskit a kisvardafc.hu. – Szép időszak volt a számomra, de új kihívást kerestem, amit Kisvárdán találtam meg. Természetesen tájékozódtam a klubról és a városról is, tudom, hogy jó helyre kerültem. Azért jöttem, hogy segítsem a csapatot a céljai elérésében, nyilván az is csábító volt, hogy a második helyen áll a Kisvárda, és versenyben van a nemzetközi szereplés kivívásáért. Várom az első találkozást a szurkolókkal is. Ez az első alkalom, hogy Lengyelországon kívül futballozok, láttam, hogy a Kisvárda soknemzetiségű csapat, de nem bánom, hogy én vagyok az egyedüli lengyel. Az a fontos, hogy a pályán beszéljünk egy nyelvet, jó futballt mutassunk be, és elérjük a célunkat. Egyelőre egyedül érkeztem, a barátnőm később csatlakozik hozzám.”

A játékos a 9-es mezszámot választotta, a szerződése időtartamáról egyelőre nincs információ.

A Kisvárdának mindenképpen szüksége van minőségi igazolásokra, hiszen Szlobodan Szimovics és Claudiu Bumba játékára sem számíthat a továbbiakban az őszi alapemberek közül.

Borítókép: kisvardafc.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek