Musorujsag
Élő Eredmények

Osztrák válogatott középpályás a MOL Fehérvár legújabb szerzeménye – hivatalos

Osztrák válogatott középpályás a MOL Fehérvár legújabb szerzeménye – hivatalos

m4sport.hu
A labdarúgó NB I-es MOL Fehérvár a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Peter Zuljt.

 

A Fehérvár közleménye szerint a 28 éves Peter Zulj első körben kölcsönbe érkezik a török Basaksehirtől, ám a magyar együttesnek az idény végén opciós joga lesz a középpályás végleges megvásárlására.

Zulj 11-szeres osztrák válogatottnak vallhatja magát, korábban megfordult az Anderlecht, a Göztepe és a Sturm Graz színeiben is. A 185 centiméter magas játékos tavaly nyáron igazolt a Basaksehirhez, ahol viszont mindössze hét mérkőzésen lépett pályára.

„Boldog vagyok, hogy egy ilyen remek klubhoz igazolhatok, már elsőre is nagyon tetszik a stadion és látom, hogy a körülmények adottak a profi munkához. Gyorsan bizonyítani szeretném, hogy a Vidi erőssége leszek, de mivel számomra mindig a csapat a legfontosabb, az elsődleges célom, hogy eredményesek legyünk tavasszal. Szabics Imrét ismerem Ausztriából, de a csapattársak között is lesz ismerős arc, Makarenkóval az Anderlechtnél játszottunk együtt. A magyar bajnokság sem ismeretlen számomra, az erőviszonyokkal korábban is tisztában voltam és tudtam, hogy a Fehérvár nagy célokért küzdő klub” – mondta el a megállapodás után a MOL Fehérvár új szerzeménye.

Sallói István sportigazgató elárulta, hogy Zulj korábban már dolgozott együtt Szabics Imre vezetőedzővel, ami minden bizonnyal segíti majd a gyors beilleszkedését.

„A középpályára mindenképp szerettünk volna olyan játékost igazolni, aki megfelelő nemzetközi tapasztalattal rendelkezik és azonnal bevethető. Bízom benne, hogy Peter gyorsan beilleszkedik és a csapat erősségévé válik. A beilleszkedésben sokat segíthet az is, hogy az osztrák válogatottnál és a Sturm Graznál vezetőedzőnkkel, Szabics Imrével korábban már dolgozott együtt.”

Borítókép: http://www.molfehervarfc.hu/

További tartalmak