Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csányi Sándor szerint az NB I-es klubok gondolkodása a magyar fiatalok beépítésének gátja

Csányi Sándor szerint az NB I-es klubok gondolkodása a magyar fiatalok beépítésének gátja

m4sport.hu
Az élvonalbeli klubok többségénél nem folyik hosszú távú építkezés, csak túlélésre játszanak – véli a Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke.

Az MLSZ első embere az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában illette kritikával az NB I-es klubokat, amelyek többsége meglátása szerint rossz vezetési stuktúrában és felfogással működik, ami a magyar foci előrelépését is hátráltatja.

„Szakemberek azt mutatták ki, hogy nem a 12 csapatos bajnokság a gátja a fiatalok beépítésének, hanem az edzők, a sportigazgatók, a tulajdonosok gondolkodása” – fogalmazott Csányi Sándor a 4. fordulóból elhalasztott, csütörtöki Puskás Akadémia – Ferencváros bajnoki előtt képernyőre kerülő interjúban.

„Azt gondolom, nem igazán jó a klubok vezetési struktúrája jelenleg, mert van tulajdonos, van edző, néhány esetben van jobban, vagy kevésbé felkészült sportigazgató közöttük, de összességében az edzők az adott bajnokságot, az adott meccset akarják túlélni, nem a hosszú távú építkezést folytatni. A klubok többségénél, hozzá kell tenni. Mert van, akire ez nem igaz” – mondta.

A Puskás Akadémia – Ferencváros találkozó csütörtökön 18.30-kor, a felvezető műsor – benne a Csányi Sándorral készült interjú – 17.45-kor kezdődik.

Borítókép: (forrás: M4 Sport)

További tartalmak