Musorujsag
Élő Eredmények
×

Duchatelet bejelentette, eladja az Újpestet, az új tulajdonost nem nevezte meg

Duchatelet bejelentette, eladja az Újpestet, az új tulajdonost nem nevezte meg

ujpestfc.hu
Szombaton megtörtént az Újpest FC hivatalos tulajdonváltásának első lépése: Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán aláírta az eladásra vonatkozó szerződést.

„Örömmel jelentem be, hogy nemrég aláírtam szeretett futballklubunk többségi részesedésére vonatkozó üzletrész-adásvételi megállapodást. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fizetési határidők teljesülése esetén a közeljövőben megváltozik a társaságok és így a futballklub tulajdonjoga is. Amikor és amennyiben ez a folyamat teljes mértékben lezárul, az Újpest FC sajtótájékoztatót hív össze, hogy az új tulajdonos – akit nyilvánvalóan nem kell bemutatni – részletesen kifejthesse, milyen tervei vannak klubunk jövőjével kapcsolatban” – idézik Duchatelet-t a klub honlapján.

Sajtóértesülések szerint egy kínai hátterű, valamint két magyar üzletember cége közösen vásárolja meg a negyedik kerületi klubot.

A legutóbb a Mol Fehérvár sportigazgatójaként dolgozó Kovács Zoltán az új tulajdonosok képviseletében járt el adásvételi szerződésnél.

“Egy új korszak kapujában állunk, amely egy tiszta lapot jelent játékosnak, szurkolónak, vezetőnek, mindenkinek, akinek fontos ez a klub. Több mint 10 év után kerül majd vissza magyar kézbe az egyik legpatinásabb hazai csapat, az pedig nem fordulhat elő, hogy 110 év folyamatos élvonalbeli tagság után pont most kiessen. Éppen ezért mindenkitől azt kérem, hogy együtt tegyünk meg mindent azért, hogy ez a veszély ne fenyegessen. Mert mi együtt vagyunk az Újpest!” – nyilatkozta Kovács.

Az Újpest részéről jelezték, a további részletekről hamarosan további tájékoztatást nyújtanak.

Több mint tíz évvel ezelőtt, 2011. október 19-én jelentették be, hogy a belga Roderick Duchatelet lett az Újpest FC labdarúgóklubot működtető részvénytársaság új többségi tulajdonosa.

Borítókép: Budapest, 2017. február 16. A felújított, újpesti Szusza Ferenc Stadion 2017. február 16-án. Mintegy 800 millió forintos beruházásból a létesítmény szurkolókat kiszolgáló egységeit és egyes lelátórészeit újították fel. MTI Fotó: Illyés Tibor

További tartalmak