Musorujsag
Élő Eredmények

Ukrán válogatott védő a MOL Fehérvár legújabb igazolása – hivatalos

Ukrán válogatott védő a MOL Fehérvár legújabb igazolása – hivatalos

m4sport.hu
A labdarúgó NB I-ben szereplő MOL Fehérvár a hivatalos honlapján jelentette be Artem Sabanov szerződtetését.

 

A 26 éves, 190 centiméter magas Arten Sabanov a Transfermarkt adatai szerint középhátvéd, de a védelem balszélén, illetve védekező középpályásként is bevethető.

A kétszeres ukrán válogatott Sabanov a Dinamo Kijevtől érkezik Fehérvárra, de korábban megfordult többek között a Legia Warszawában is – a védő Ukrajnában és Lengyelországban is nyert bajnokságot. A játékos a MOL Fehérvár közleménye szerint végleg érkezett, a felek 2.5 éves szerződést írtak alá.

„Nagyon motivált vagyok, olyan csapatból érkezem, ahol belénk nevelték a győztes mentalitást és folyamatosan címekért küzdöttünk. Fehérváron is ilyen céljaim vannak, olyan játékos vagyok, aki minden meccset meg akar nyerni. Harcos csapatjátékosnak tartom magam, mindent meg fogok tenni, hogy a csapattal elérjük a céljainkat. Az átigazolásomban szerepet játszott az is, hogy a Vidiben futballozó honfitársaimtól csupa jót hallottam a klubról és biztos vagyok benne, hogy ők is segíteni fogják azt, hogy gyorsan beilleszkedjek” – idézi a magyar csapat a hivatalos honlapján az új szerzeményt.

Sabanov ebben az idényben eddig nyolc tétmérkőzésen lépett pályára a Dinamo színeiben, összesen 561 percet töltött a pályán, és egy gólt szerzett. Értékét a Transfermarkt 1.2 millió euróra becsüli.

Sallói István sportigazgató elárulta, hogy mindenképp meg akarták erősíteni az alakulat hátsó tengelyét.

„Mindenképp szerettük volna magasítani a védelmünket, azon belül pedig bal lábas belső védőt kerestünk. Nagyon örülök, hogy sikerült leigazolnunk Artemet, abban bízom, hogy érkezésével a mellett, hogy fejjátéka elöl és hátul is a csapat erősségére válik majd, játéképítésben is sokat tudunk előrelépni. Bízunk benne, hogy a szombati bajnokiig megérkezik a játékengedélye is és már számíthatunk a játékára a Debrecen ellen.”

 

Borítókép: molfehervarfc.hu/

További tartalmak