Musorujsag
Élő Eredmények

A Bp. Honvéd a Dinamo Kijevtől vett kölcsön középpályást

A Bp. Honvéd a Dinamo Kijevtől vett kölcsön középpályást

m4sport.hu | Szerző: Kerényi Ervin
A Budapest Honvéd FC kedden jelentette be, hogy fél évre kölcsönvette a ghánai Mohammed Kadirit az ukrán Dinamo Kijevtől, melynek lejártával vételi opciója lesz a kispesti klubnak.

A 25 éves védekező középpályás hazáját elhagyva 2016-ban, Ausztriában kezdte meg európai karrierjét, az Austria Wiennel osztrák bajnoki ezüstérmet szerzett és bemutatkozhatott az Európa-ligában is. 2019-ben szerződtette a Dinamo Kijev, amellyel ugyan kupagyőztes lett, de hivatalosan egyetlen tétmérkőzésen sem lépett pályára az ukrán együttesben, többször is kölcsönadták, akárcsak ezúttal a Honvédnak.

„Mohammed Kadiri egy technikailag képzett, erős fizikummal rendelkező, védekező középpályásként és belső védőként is bevethető játékos. Kiválóan helyezkedik és a légi párharcokat is rendre megnyeri, hasznos tagja lesz a csapatnak”idézi a klub hivatalos honlapja Kun Gábort, a Budapest Honvéd FC ügyvezetője.

Piaci értékét 800 ezer euróra becsüli a Transfermarkt, az OTP Bank Ligában 8. helyen álló Honvédban a 42-es mezben szerepel majd.

„Nagyon hálás vagyok azért, hogy itt lehetek, szeretném megköszönni mindazoknak, akik lehetővé tették számomra, hogy csatlakozzak a klubhoz. Mindig is az volt a vágyam, hogy egy ilyen futballcsaládhoz tartozzak mint amilyen a Honvéd, nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam erre és azért dolgozom majd, hogy a lehető legtöbbet segíthessek a csapatnak a céljai elérésében, szeretném, ha a klub és a szurkolók büszkék lennének rám“ – mondta az aláírást követően Mohammed Kadiri.

A Honvéd aktív volt a téli átigazolási szezon utolsó napján, korábban egy izlandi szélső, Vidar Ari Jónsson szerződtetését jelentették be a kispestiek.

Borítókép: Budapest Honvéd FC

További tartalmak

Kapcsolódó hírek