Musorujsag
Élő Eredmények

Izlandi válogatott szélsőt igazolt a Budapest Honvéd

Izlandi válogatott szélsőt igazolt a Budapest Honvéd

m4sport.hu | Szerző: Sz.Sz.
A Budapest Honvéd a norvég bajnokságban szereplő Sanderfjord csapatától szerződtette a hétszeres izlandi válogatott szélsőt, Vidar Ari Jónssont.

 

A 27 éves szélső másfél plusz egy éves szerződést írt alá. A klub első izlandi légiósa 2017-ben mutatkozott be hazája válogatottjában, idén januárban pedig gólpasszt adott az Uganda elleni (1–1) felkészülési mérkőzésen.

„Vidar személyében egy olyan szélsővel erősödtünk, aki lendületes játékával és nagy munkabírásával sokat tud majd hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Legutóbbi szezonjában nagyon eredményesen futballozott. Tizenegy gólja mellett öt gólpasszt is kiosztott, amivel alapembere volt a csapatának”fogalmazott a klub honlapján Kun Gábor ügyvezető.

Jónsson nevelőcsapata, a Fjönir színeiben mutatkozott be az izlandi elsőosztályban, majd 53 mérkőzés után szerződött a norvéb Brann csapatához. Ezt követően kölcsönbe hazatért, majd újra norvégiában a Sandefjord gárdájánál szerepelt, ahol alapemberré vált – 86 mérkőzésen 17 gól szerzett és 13 gólpasszt osztott ki.

„Csak jó dolgokat hallottam a klubról és mióta megérkeztem, személyesen is meggyőződhettem arról, hogy milyen profi körülmények vannak itt. Nagyon izgatott vagyok, már alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát a csapattal, szeretném a legjobb formámat nyújtani és segíteni a Honvédot, hogy minél jobb eredményeket érhessünk el együtt“ – mondta a csapat új szélsője.

Jónsson piaci értékét 600 ezer euróra taksálja a Transfermarkt.

 

Borítókép: fotó: honvedfc.hu

További tartalmak