Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: már nem Szabics Imre a MOL Fehérvár FC vezetőedzője

Hivatalos: már nem Szabics Imre a MOL Fehérvár FC vezetőedzője

m4sport.hu
Szabics Imre távozott a Fehérvár vezetőedzői posztjáról – jelentette be hivatalos honlapján a székesfehérvári klub.

 

A MOL Fehérvár szerda délelőtti kommünikéje szerint az alakulat még nem találta meg a távozó Szabics Imre utódját – úgy tudjuk, hogy a szakembert a korábban magyar utánpótlás-válogatottat és MTK Budapestet is megjáró, német Michael Boris követheti a kispadon. Frissítés: a klub nem sokkal később ki is nevezte Michael Borist. 

A lehetséges utód, Boris legutóbb a dán SönderjyskE csapatánál dolgozott, melyet 2021 júliusa és novembere között irányított, ám 17 mérkőzés után távozott a posztjáról.

Mint a klub a hivatalos honlapján írja, a felek közös megállapodással bontottak szerződést, Szabics mellett pedig két segítője, Juhász Roland és Torghelle Sándor is elhagyja az alakulatot.

A játékosként 36-szoros magyar válogatott Szabics 2021 áprilisában az Eb-re készülő osztrák válogatott másodedzői posztját hagyta ott, hogy átvegye a Fehérvár irányítását Márton Gábor távozása után. Nem titkoltan azzal a céllal érkezett, hogy három éven belül bajnoki címet nyer a csapattal, és biztató volt a tavasz. Egy Kisvárda elleni döntetlent és a Fraditól elszenvedett vereséget leszámítva minden bajnokijukat (szám szerint ötöt) megnyerték a hajrában, amivel harmadik helyen végeztek a bajnokságban.

A mostani idény kezdete már nem sikerült olyan jól, a Konferencia-ligában az első selejtezőkörben búcsúzott a Fehérvár, és a bajnokságban is bukdácsolva áll a negyedik helyen. 2022-ben játszott mindhárom bajnokijukat (Puskás 0-1, Debrecen 1-2, Honvéd 1-3) elvesztették, a szurkolók az elmúlt fordulókban már a távozását követelték – ez most hivatalossá is vált.

Szabics összesen 34 találkozón irányította a MOL Fehérvárt, a transfermarkt.de statisztikai portál adatai szerint meccsenként átlagosan 1.71 pontot szerzett a csapattal – ez egyébként rosszabb mutató a tréner előtt tevékenykedő Márton Gáborénál, aki 28 összecsapáson 1.82 pontot átlagolt.

Borítókép: Facebook/MOL Fehérvár FC

További tartalmak