Musorujsag
Élő Eredmények

A Honvéd új igazolása egy ghánai törzs királyának a fia

A Honvéd új igazolása egy ghánai törzs királyának a fia

m4sport.hu
Mohammed Kadiri ennek ellenére saját maga szeretne megküzdeni a sikeréért, pénzéért.

A Budapest Honvéd FC kedden jelentette be, hogy szerződtette a Dinamo Kijev csapatából Mohammed Kadirit, aki korábban a Chornomorets kölcsönjátékosa volt. A csapat hatodik téli szerzeménye abból a szempontból a legkülönlegesebb, hogy egy király fia, egészen pontosan a ghánai Tamale tartomány királyának leszármazottja.

„Gyermekkoromban mindenki Hercegnek szólított. Igazából egész nap aludhatnék és élhetnék édesapám pénzéből, de én nem szerettem volna senkitől függeni, saját utamat akartam járni. Apukámnak köszönhetően soha semmiben nem szenvedtem hiányt, de pontosan tudom, mi a szegénység. Minden évben hazamegyek Ghánába, és segítek a rászorulóknak. A szegénység nagy probléma, mi pedig a testvéreimmel és a barátaimmal segítünk a nehéz sorsú gyermekeknek” – nyilatkozta korábban a Dinamo Kijev hivatalos oldalának Mohammed Kadiri.

„Az Iphone-om a legdrágább cuccom, édesapám vett nekem autót, de azt anyukámnak ajándékoztam. Apukám nem kényszerítette rám akaratát, így fiatalkoromban vízvezeték-szerelő voltam, egy technikumban tanultam is a szakmát. Később aztán mégis futballista vált belőlem, akárcsak legidősebb bátyámból és legfiatalabb öcsémből. Utóbbi a legtehetségesebb közülünk” – tette hozzá a középpályás.

Kadiri a legnehezebb időszakaként azt a korszakot hozta fel, amikor 16 évesen az Ashanti Gold utánpótlás-játékosaként a klub által biztosított lakásban négyen laktak, s mivel fiatalkoruk révén még nem kaptak fizetést, életében utoljára édesapja segítségéhez kellett folyamodnia.

A ghánai királyfit középpályást fél évre vette kölcsönbe a Budapest Honvéd, kivásárlási opcióval. Az OTP Bank Ligában 8. helyen álló együttes péntek este a Mezőkövesd otthonában lép pályára, Kadiri akár ezen a mérkőzésen be is mutatkozhat piros-feketében.

 

Borítókép: Fotó: Budapest Honvéd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Orrnehéz Fradi, Kispest-Kövesd névháború – NB I-es bizonyítványosztás a téli átigazolási szezont követően
Hétfő este lezárult a téli átigazolási időszak a magyar klubok számára is, amelyek innentől csak szabadon igazolható labdarúgókkal köthetnek szerződést. A félévi hajrát követően bizonyítvány osztottunk az NB I-es csapatoknak (klasszikus módon ötös skálán értékeltük őket), melyik klub mennyire tudta megerősíteni a keretét télen. Persze ne feledjük, ez „csak" egy értesítő, májusban kell majd igazán élesnek lenni, és az ötösöket hazaszállítani!
Magyar futball