Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Bese Barnabás Fehérváron folytatja a pályafutását

m4sport.hu
Az OTP Bank Ligában negyedik helyezett MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be Bese Barnabás szerződtetését.
Bese Barnabás és Sallói István (Fotó: molfehervarfc.hu)

A 23-szoros válogatott védő szabadon igazolhatóként érkezik Székesfehérvárra, miután januárban közös megegyezéssel szerződést bontott a belga Leuvennel.

A 27 éves Bese Barnabás az MTK-ban kezdte profi pályafutását, majd 2016 nyarán a francia másoosztályú Le Havre csapatához igazolt. Itt négy évet töltött, 2020 augusztusában szerződött a belga klubhoz. Tagja volt a 2016-os Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott keretének, a portugálok ellen 3–3-as döntetlent hozó csoportmeccsen pályára is lépett.

„Bese Barnabás a legjobb magyar támadó szélsővédők közé tartozik, akinek a fejjátéka is nagyon hasznos lehet számunkra úgy védekezésben, ahogy a támadó pontrúgásoknál is” – mondta a MOL Fehérvár FC sportigazgatója, Sallói István.

„Nem titok, hogy már többször felmerült a Vidibe igazolás lehetősége, örülök, hogy ez most sikerült. Michael Borisszal már dolgoztunk együtt, valamint a csapattársak közül is több játékost ismerek a válogatottból, így bízom benne, hogy könnyen fog menni a beilleszkedés. Szeretek támadó szellemben játszani és hátulról segíteni a támadásokat, erősségeim közül pedig a fejjátékomat és a test a test elleni szituációkat emelném ki. Tisztában vagyok a Vidi céljaival, ezek elérésben szeretnék segíteni a csapatnak, valamint olyan teljesítményt nyújtani, aminek köszönhetően a válogatottba is meghívót kaphatok majd” – idézi a klubhonlap Bese Barnabást.

A Fehérvár nagyon rosszul kezdte az évet, vasárnap a Szabics Imrét váltó Michael Boris irányításával is kikapott, így sorozatban negyedik bajnoki mérkőzését szenvedte el. A negyedik helyezett Vidi hátránya 13 pont az éllovas Ferencvároshoz képest, ugyanannyi pontja (29) van, mint az ötödik Zalaegerszegnek.

További tartalmak