Musorujsag
Élő Eredmények

Juhász Roland könnyes szemmel távozott Fehérvárról, nem feltétlenül edzőként folytatná

Juhász Roland könnyes szemmel távozott Fehérvárról, nem feltétlenül edzőként folytatná

m4sport.hu
Február 16-án menesztették a MOL Fehérvártól a Szabics Imre vezette szakmai stábot, így kilenc év után Juhász Roland is búcsút intett a piros-kék klubnak. A csapat gyengélkedéséről, a meglepően nyugodt hétvégéről, a jövőről és Tápiószentmárton fontosságáról is beszélt a 95-szörös válogatott védő az M4 Sporthíradójában.

„Furcsa érzés szabad hétvége, nem szoktam hozzá korábban – mosolyodott el Juhász Roland az M4 Sporthíradójában. – Valószínűleg a családom örül ennek legjobban, hiszen több időt tölthetünk együtt. Próbálom értékelni az elmúlt időszakot, de természetesen pihenésre is jó.”

A MOL Fehérvár egykori játékosát, majd pályedzőjét február 16-án menesztették a klubtól, mint elmondta, nem volt érzelemmentes a búcsú.

„Kilenc év után egy munkahelyet elhagyni nehéz, nagyon sok emlék kavargott bennem. Őszintén bevallom, könnyes szemmel távoztam, amikor kisétáltam a stadionunktól – mesélte Juhász Roland. – Azóta nem voltam Fehérváron, de majd visszatérek, a város, a klub a szívem csücske, nagyon jól megtaláltam itt a számításaimat. Az edzőként végzett tíz hónapra is pozitívan tekintek vissza. Egyelőre várom az új lehetőségeket, az új kapukat. Levonom a következtetéseket, utólag jóval könnyebb a tanulságokat is kiemelni az edzői időszakból.”

Az egykori kiváló védő azt is elmondta, miben volt más a fehérvári csapat pályaedzőjeként, mint játékosaként.

„Elég önkritikus vagyok magammal szemben, a meccsek után azonnal azt gondoltam, mit csináltunk rosszul, mit lehet javítani a játékosokkal kapcsolatban – hangsúlyozta Juhász. – Érzelgős játékos voltam, ezt pályaedzőként vissza kellett tartanom és ez nehéz is volt. Itt nem csak magamra kellett figyelnem, hanem az egész keretre. Játékosként, pláne csapatkapitányként hangoztathattam a véleményemet, itt érdemes volt mindent kétszer meggondolni.”

A MOL Fehérvár akut betegségére viszont az edzőváltás sem volt gyógyír, a csapatnak egyelőre Michael Boris irányításával sem megy, most már sorozatban hét tétmeccset vesztett el, s az OTP Bank Ligában egyre inkább hátrafele kell tekintgetnie.

„A kieséstől nem féltem a klubot, tudom, milyen minőséget képvisel a csapat – nyugtatta a fehérvári szurkolókat az egykori közönségkedvenc. – Talán nem az fogja eldönteni a következő meccseket, hanem, hogy mennyire akarják a sikert a játékosok. Még több futballistától várom, hogy a csapat élére álljon, s kihúzza ebből a gödörből a Fehérvárt.”

Juhász Roland most pihen, s levonja a megfelelő konzekvenciákat, de közben már a jövőjére is koncentrál.

„Most a szívem inkább a sportvezetői vonal felé húz, van egy kis egyesületünk, ahol ezt kicsiben tudjuk gyakorolni – mesélte az M4 Sport stúdiójában. – Remélem, erre később lesz lehetőségem nagyban is, de egyelőre még számomra sem tiszta, mit hoz majd a jövő.”

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak