Musorujsag
Élő Eredmények

Ádám Martin duplázott: a hónap legjobb játékosa és legszebb gólja címet is begyűjtötte februárban

Ádám Martin duplázott: a hónap legjobb játékosa és legszebb gólja címet is begyűjtötte februárban

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga februári találkozói alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az M4 Sport átadta a díjakat a hónap legjobb edzőjének és játékosának, ahogyan a szavazatok alapján a legszebb gólt jegyző labdarúgó és a legnagyobb védést bemutató kapus is átvehette jogosan kiérdemelt elismerését.

Február edzője: Joan Carrillo (DVSC)

Nagyszerű hónapot futottak a hajdúságiak a november elején kinevezett spanyol vezetőedző irányításával: korábbi klubja, a Vidi idegenbeli, 2–1-es legyőzésével kezdtek, majd bár hazai pályán beleszaladtak egy 4–1-es pofonba a Mezőkövesd ellen, utána 2–0-ra nyertek a Puskás Akadémia otthonában, zárásként pedig Debrecenben 1–0-ra verték az MTK-t. A kilenc pont mellett a négy februári bajnokit hat lőtt és öt kapott góllal abszolválták, 78,4%-os pontossággal passzoltak (1261/991), és 43 lövésükből 17 kaput talált (41,8%).

„Nagy elismerés ez a díj, nagyon boldog vagyok miatt, de ez nemcsak nekem szól, hanem a szakmai stáb többi tagjának, a játékosoknak, az egész csapatnak. Nagyon jó munkát végeztünk februárban, de nem érjük be ennyivel, a végsőkig harcolunk.”

Február játékosa és legszebb gólja: Ádám Martin (Paks)

A Paks támadója, azután, hogy december legjobbja lett, februárban sem aprózta el, négy meccsen négy gólt és egy gólpasszt szorgoskodott össze, ráadásul a legszebb találat is az ő nevéhez fűződött. A Ferencváros elleni bombája nemcsak a vezetést jelentette csapata számára a Groupama Arénában, de mint utóbb kiderült, a hónap gólja is lett februárban.

A Fradi otthonban aratott 3–0-s meglepetésgyőzelmet egy hazai vereség követte, de ekkor sem Ádámon múlott a siker, ugyanis mindkét paksi gólt ő lőtte a Gyirmót kapujába (2–3). Egy héttel később tőle szokatlan módon Kisvárdán (3–3) nem talált be, viszont remek beíveléssel hozta helyzetbe a harmadik paksi gólt szerző Böde Dánielt. A Vidi elleni győzelem során (3-2) már újra eredményes volt, a 84. percben Szabó János bal oldali beadása után mérnöki precizitással bólintott a fehérvári kapu bal oldalába. A négy meccsen 18-szor kísérletezett, ebből 11-szer kaput talált (61,1%), 165 párharcából 62-t megnyert (37,5%), és 22 labdaérintése volt az ellenfél tizenhatosán belül.

„Nyilván örülök a díjaknak, mert ez is mutatja, hogy amit csinálok, az jó, és jó úton haladok. A Fradi lőtt gólom egy nagyon jól eltalált lövés volt, ilyen volt a Honvéd elleni is, de a Fradinak lőtt valóban annál is nagyobb volt.”

Február legszebb védése: Szappanos Péter (Honvéd)

A kispesti kapus augusztusban egyszer már bezsebelte ebben az idényben a legszebb védésért járó havi trófeát, és a februárit is ő vihette haza. Szappanos a 22. fordulóban játszott, Puskás Akadémia elleni találkozón (0–0) bemutatott bravúrjáért érdemelte ki a díjat: Nagy Zsolt hat méterről leadott lövését hárította látványos védéssel.

„Nem szoktam éjt nappallá téve a védéseimet nézegetni. Azt gondolom, valóban nagy védés volt, örültem, hogy sikerült, mert fordulópontja volt a mérkőzésnek, 0–0-t játszottunk a Puskás Akadémiával, amivel fontos pontot szereztünk. Majd egy pár nap múlva már fogok neki örülni.”

Borítókép: Ádám Martin (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak