Musorujsag
Élő Eredmények
×

Maratoni sorozat szakadt meg, de egy másik már hosszabbnak tűnik – Hétvégi hősök

Maratoni sorozat szakadt meg, de egy másik már hosszabbnak tűnik – Hétvégi hősök

m4sport.hu | Sz.V:
A Fehérvár továbbra is képtelen átlépni saját árnyékán, a rossz szereplés már belső konfliktusokhoz is vezetett. A Paks 67 meccs után maradt gólképtelen, Hornyák Zsolt bikanyakának is köszönhetően, Zivzivadze pedig továbbra is repíti az Újpestet.

Klubrekordok itt is, ott is

Sajnos továbbra is Hétvégi hősök-bejegyzést kíván a MOL Fehérvár helyzete, amely a közepes szezonból totális kilátástalanságba csapott át. A piros-kékek a Ferencváros elleni találkozón sorozatban hetedik bajnoki vereségüket szedték össze (bár kétségtelen, a címvédő ellen vállalhatóan futballoztak), amelyet a klub 81 éves története alatt még soha nem produkált. A kiút pedig továbbra sem látszódik, és most már szinte mámoros nosztalgiával gondolnak a szurkolók azokra a “boldog” békeidőkre, amikor a csapat a dobogóért küzdött. Jelenleg négy pont a Fehérvár előnye a kiesés elleni harcban, a csapaton belüli hangulat pedig finoman szólva sem rózsás, Fiola Attilát csapattársainak kellett lefognia, hogy ne menjen neki az őt szidalmazó szurkolóknak, Kovács Dániel szerint a csapat az öltözői verekedés határán mozog. Hétvégén a csapat a Gyirmóttal játszik – ki kell mondani – kiesési rangadót.

A Fehérvár negatív szériája továbbra sem szakadt meg, egy másik sorozat viszont igen, bár ez egy fokkal pozitívabb, mint a vereséghalmozás. Számtalanszor megénekeltük már a Paks gólerősségét, offenzív játékát, a csapat zsenialitását jól mutatja, hogy ezt most, találatok hiányában is megtesszük. A Paks ugyanis 2–0-ra kikapott a Puskás Akadémiától, 2020. október 24-e után fordult elő vele, hogy kilencven perc alatt nem talált be, még az edzőmeccseken is rendre eredményes volt.

A paksi együttes Bognár György irányításával először kapott ki 0-ra, a fantasztikus, góláradat pedig 67 meccsen keresztül tartott – ez természetesen szintén klubrekord.

A bikanyak

Ha már a Paks meglepő impotenciája, érdemes megemlíteni az ellenfelet is: a Puskás Akadémiánál nem valószínű, hogy sokan gondolták a sikert: a csapat gödörben volt, a Pakstól pedig eddig két komoly verést kaptak a szezonban. Ezért is gyönyörű az OTP Bank Liga, nyilván ilyenkor hozza le kapott gól nélkül a meccset a felcsúti együttes, ráadásul a siker azt is eredményezte, hogy a 11. forduló, azaz október vége óta először fordult elő, hogy a bajnokság mindhárom dobogós csapata megnyerte az adott bajnokiját egy fordulón belül.

Az biztos, hogy fejben nagyon erős volt ezúttal a Puskás Akadémia, hogy pontosan mennyire, azt jól példázza Hornyák Zsolt megmozdulása, aki egy kispadhoz ívelt labdát mértani pontossággal bólintott vissza – szerencséjére ezúttal játékosai is odatették magukat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Varázsolj nekünk valami szépet!

Hát, ha valamiről, akkor biztosan nem a látványos megmozdulások tömkelegéről híres az NB I. Sajnos ezt kiválóan mutatja a hétvégéről a Mezőkövesd–ZTE vagy a Kisvárda–Gyirmót összecsapás, de fókuszáljunk inkább a szabályerősítő kivételekre! Mert az önbizalom – megfelelően kezelve – csodákra képes, Budu Zivzivadze pedig most lehet csak igazán biztos magában: négy meccsen öt gólnál jár újpesti színekben. A georgiai támadó a DVSC születésnapi mérkőzésén is bemutatott egy gyönyörű, Redondóra emlékeztető cselt, de Olekszandr Zubkov passza sem volt csúnya két ember között a Fehérvár–Ferencváros meccsen.

Az önbizalom pedig a csapatokra is átragadt: az Újpest a legjobb formában lévő alakulat az élvonalban (az elmúlt három fordulóban ugyanannyiszor nyert, mint előtte húsz kör alatt), a Ferencváros pedig visszaépítette ötpontos előnyét a tabella élén.

Elrontott születésnapi buli

Látványos show-val készült a DVSC a klub 120. születésnapjára, de a lila-fehér csapat elrontotta az ünneplést. Egy döntetlennel legalább a torta egyik szeletét megmenthette volna Joan Carillo együttese, és nem is hiányzott sok hozzá – Marko Nikolicnak kellett volna öt méterről az üres kapuba találni…

A 23. forduló eredményei:

Puskás Akadémia–Paks 2–0
DVSC–Újpest 1–2
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 0–0
MTK–Honvéd 1–0
Kisvárda–Gyirmót 1–0
MOL Fehérvár–Ferencváros 2–0

További tartalmak

Kapcsolódó hírek