Musorujsag
Élő Eredmények

Callum Styles két éve tudta meg, hogy a nagymamája magyar

Callum Styles két éve tudta meg, hogy a nagymamája magyar

m4sport.hu | Szerző: Kerényi Ervin
24 hónappal ezelőtt a koronavírus-világjárvány miatt volt kénytelen lemondani budapesti utazását, 2022 márciusában viszont már a magyar-labdarúgó válogatott újoncaként érkezik hazánkba Callum Styles, az angol másodosztályú Barnsley futballistája.

Marco Rossi hétfői kerethirdetésének egyik nagy durranása volt, hogy meghívót kapott a 21 éves Callum Styles, aki angol születésű, de magyar (és ukrán) felmenőkkel rendelkezik, így nemrég megszerezte az állampolgárságot.

A több poszton is bevethető, sokoldalú védő/középpályás a Yorkshire Postnak adott interjúban több érdekességet is elárult, hogyan is került közel Magyarországhoz és a magyar válogatotthoz.

„Pont azelőtt terveztünk Budapestre látogatni a barátnőmmel, mielőtt életbe léptek az első lezárások Covid-19 világjárvány miatt, így le kellett mondanunk az utazást” – mesélte.

„Őszintén bevallva, csupán két évvel ezelőtt tudtam meg, hogy a nagymamám magyar” – így a 21 éves Barsnley-játékos, akit nem ért sokkhatásként a márciusi válogatott meghívó, hiszen a háttérben már zajlottak a szükséges folyamatok, de azt nem tudta megmondani, pontosan hogyan találta meg őt az MLSZ.

Magyarországon született, később Angliába költözött nagymamája már nem él, így nem láthatja unokáját pályára lépni a magyar válogatottban.

„Érte, a gyermekeiért és az egész családomért is játszom majd a magyar válogatott mezében, remélem, büszkévé tehetem őket.”

Styles azt is megtudta, élnek rokonai Magyarországon és reméli, kilátogatnak március 24-én a Puskás Arénába, a Szerbia elleni felkészülési mérkőzésre, amelyen akár már debütálhat is Marco Rossi csapatában.

„Nem lesz túl sok szabadidőm, mert elég feszes a programunk az edzések és mérkőzések között, de talán lesz egy kevés időm találkozni velük” – tette hozzá.

A március 29-i, Észak-Írország elleni találkozót akár több hozzátartozója is élőben megtekintheti, hiszen azt a mérkőzést Belfastban rendezik.

A magyar válogatott játékosairól azt mondta, magas szintet képviselnek, többen is a világ egyik legerősebb bajnokságában, a Bundesligában futballoznak, nagyon várja, hogy csatlakozzon a kerethez, tanuljon, a játéka magasabb szintre lépjen és megfeleljen a kihívásoknak.

A hiányposztot betölteni hivatott Styles vasárnap érkezik Magyarországra, de előtte még egy fontos feladat vár rá a Championshipben a kiesés elől menekülő Barnsleyval, a 9. helyen álló Sheffield United vendégeként lépnek pályára.

Borítókép: barnsleyfc.co.uk

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Callum Styles: Nagyon várom, hogy a világ legjobbjai ellen képviselhessem Magyarországot!
A magyar labdarúgó-válogatott március végi felkészülési mérkőzéseire <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/03/14/orban-es-nego-mellett-ujabb-idegenlegios-marco-rossi-kereteben-adam-martin-is-megkapta-a-meghivot-a-magyar-valogatottba" target="_blank" rel="noopener noreferrer">összehívott keretben</a> helyet kapott Callum Styles is, az angol másodosztályú Barnsley 21 éves futballistája is, aki beválogatása kapcsán az MLSZ-nek adott interjút.
Magyar futball
Hiányposztra érkezett újabb nyugati segítség – de hol a válogatott hátországa?
Hiányposztot <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/03/14/orban-es-nego-mellett-ujabb-idegenlegios-marco-rossi-kereteben-adam-martin-is-megkapta-a-meghivot-a-magyar-valogatottba/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">tömhet be</a> Callum Styles a magyar labdarúgó-válogatottban, de egyre szembeötlőbb, hogy nem a hazai nevelési rendszernek köszönheti csapata gerincét Marco Rossi.
Magyar futball