Musorujsag
Élő Eredmények

94 éves korában elhunyt a Vasas örökös tiszteletbeli elnöke, Raduly József

94 éves korában elhunyt a Vasas örökös tiszteletbeli elnöke, Raduly József

MTI/m4sport.hu
94 éves korában elhunyt a Vasas örökös tiszteletbeli elnöke, Raduly József – számolt be róla a vasassc.hu.

 

A klub honlapján olvasható közlemény szerint Raduly József rövid betegség után hétfő délelőtt hunyt el.

Raduly József 1927. május 6-án született Budapesten, fiatalkorának meghatározó történése volt, hogy hat évet szovjet hadifogságban töltött. Csak ezután mutatkozhatott be az NB I-ben a Postás színeiben, a Vasas labdarúgójaként pedig 1954 márciusában debütált.

Villámgyors jobbszélső volt, 133 bajnoki mérkőzést játszott piros-kékben, tagja volt az első bajnok és MNK-győztes csapatnak. Játszott BEK-elődöntőt a Real Madrid ellen, élete meccsének pedig az 1956-os, Rapid elleni 9-2-t tartja, amellyel KK-győztes lett a Vasas.

„A nagy idők tanúja, akit mindenki imádott, aki jött fáradhatatlanul az eseményekre, mérkőzésekre, és akit tényleg csak szeretni lehetett a természetes kedvessége, a szenzációs történetei és humora miatt” – jellemzi a klubikont a honlap.

Visszavonulása után kisebb alakulatoknál edzősködött, egyebek mellett a BKV Előre, a Csepel Autó, az Égszöv és a Szigetszentmiklós gárdáját irányította. Dolgozott a Vasas ifistáival, illetve az angyalföldiek legutóbbi bajnoki címe idején (1976/77) ő és Berendy Pál voltak Illovszky Rudolf segítői.

A kétszeres magyar válogatott labdarúgó Vasas-győzelmet látott utoljára abban a stadionban, amelyben szektort neveztek el róla. Az angyalföldi együttes, melynek örökös tiszteletbeli elnöke volt, saját halottjának tekinti.

Raduly József 2020-ban az MLSZ TV-nek mesélt a filmbe illő életéről:

Borítókép: Raduly József (Fotó: vasassc.hu)

További tartalmak