Musorujsag
Élő Eredmények

„A rengeteg munka, amit beleöltünk a magyar futballba, beérni látszik" – Lőw Zsolt az MLSZ új programjáról

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
Lőw Zsolt, az MLSZ szakmai bizottságának tagja és a Chelsea másodedzője a magyar-szerb barátságos válogatott mérkőzés előtt az M4 Sportnak adott interjújában az MLSZ új programjáról, a biztató jövőről, és az angol klubot érintő nehézségekről is beszélt.

„Nagyon fontos időpontnak tartom a mait, hiszen az a rengeteg munka, amit beleöltünk a magyar futballba megújításába, ez az út, amin elindultunk 10 évvel ezelőtt, most beérni látszik. A mai nap prezentáltuk azt, hogy az általunk összerakott szakmai program és a különböző változások milyen úton járnak, haladnak a megvalósítás felé. Pozitív hírekről, nagyon jó dolgokról tudok beszámolni” – kezdte Lőw az MLSZ munkájáról.

A szövetség célja a tehetségek megtalálása és megfelelő képzése.

„Egy olyan komoly programot sikerült leraknunk az asztalra, ami az egész magyar labdarúgást, a képzési rendszerét és összeépülését is megreformálja. Új képzéseket vezettünk be, próbálunk eljutni az óvodákba, iskolákba, próbálunk a kluboknak egy olyan plusz felelősséget adni, hogy foglalkozzanak a környezetükben lévő csapatokkal, kisebb klubokkal és együttműködjenek velük, legyenek területi egységek kialakítva. Az egész rendszert újraépítettük és próbáljuk megreformálni abban a hitben és bizalomban, amivel egy olyan változást szeretnénk elérni a magyar futballban,  a felzárkózás az európai labdarúgáshoz.”

Az MLSZ új programjának legfontosabb eleme, hogy a bajnokságban minél több magyar futballista szerepeljen – ehhez persze nélkülözhetetlen a klubok együttműködése.

„Célunk az, hogy minél több magyar labdarúgót láthassunk a magyar pályákon. Borzasztóan örülnénk, ha a labdarúgás rendszeréből olyan játékosok kerülnének ki, akik megütik az NB I-es színvonalat. Ahhoz viszont, hogy ez megvalósuljon, a klubok tulajdonosainak is nyitottnak kell lenniük, és rizikót kell vállalniuk.”

Lőw Zsolt a Chelsea körüli nehézségekről is szót ejtett.

„Már annak is örülnék, ha a nyári időszakban az lehetne mondani, hogy igen, a Chelsea van, a klubnak van új tulajdonosa, a Chelsea-nél újra stabil viszonyok és feltételek vannak. Az elmúlt időszakban felértünk a klubfutball csúcsára, nagyon kár lenne, ha ez a folyamat megszakadna.”

A teljes interjút a lejátszóra kattintva tekintheti meg.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek