Musorujsag
Élő Eredmények
×

Elhunyt Friedmanszky Zoltán, a Ferencváros korábbi labdarúgója és edzője

mti
Csütörtökön, 87 éves korában elhunyt Friedmanszky Zoltán, a Ferencvárosi Torna Club egykori kiváló labdarúgója és edzője.

Az FTC honlapja felidézi, hogy a támadójátékos a Testnevelési Főiskola elvégzését követően, 1957-ben igazolt a klubhoz, amelynek színeiben 162 alkalommal lépett pályára és 83 gólt szerzett. Rögtön az első idényében gólkirály lett, az 1957/58-as bajnokságban ugyanis – Molnár Jánoshoz (MTK), Halápi Istvánhoz (Újpesti Dózsa) és Tichy Lajoshoz (Bp. Honvéd) hasonlóan – 16 találatig jutott.

Kétszer volt bajnok, egyszer Magyar Népköztársasági Kupa-győztes, illetve tagja volt a Vásárvárosok Kupájában 1963-ban elődöntős, 1965-ben pedig győztes együttesnek is.

Friedmanszky Zoltán a pályafutása befejezése után a Ferencváros utánpótlásában dolgozott edzőként, majd öt évet töltött Kubában testnevelő-tanárként. A hazatérését követően a Szolnoki MTE, majd 1978 és 1980 között a Ferencváros felnőtt csapatának vezetőedzője volt. A zöld-fehérekkel előbb második, majd hatodik lett az NB I-ben. Ezután a KSI-nél, majd Kuvaitban vállalt munkát. Újabb hét év után, 1988-ban tért vissza Magyarországra, később ismét utánpótlásedző volt a Fradinál.

További tartalmak