Musorujsag
Élő Eredmények
×

A DVTK ultráit kiborította Vukmir elcsábítása: „Ez patkányság, aminek nincs helye Diósgyőrben”

A DVTK ultráit kiborította Vukmir elcsábítása: „Ez patkányság, aminek nincs helye Diósgyőrben”

m4sport.hu | Kerényi Ervin
Kemény, szókimondó Facebook-bejegyzésben tiltakozik az Ultras Diósgyőr szurkolói csoport az új vezetőedző, Dragan Vukmir kinevezése ellen, emellett pedig Benczés Miklós sportigazgató távozását követelik.

A magyar futball közelmúltjának legabszurdabb története zajlott le az elmúlt napokban: az NB II-ben harmadik helyen álló, így feljutásért harcoló Szeged vezetőedzője, Dragan Vukmir előbb felmondta szerződését, majd egy nappal később a második DVTK jelentette be, mint új vezetőedzőt, néhány órával azután, hogy felmentették a munkavégzés alól Kondás Elemért.

A váltás időzítése és megvalósítása finoman szólva meglepő és szokatlan, így voltak ezzel Szegeden is.

„Megértem, hogy kapott egy vonzó ajánlatot, de ezt a szezont már csak a morális szempontok miatt is illett volna végigcsinálnia Szegeden. Amit elkezdtünk, azt illik befejezni”fogalmazott Szeged-Csanád Grosics Akadémia sportigazgatója, Adem Kapic.

Mivel a Merkantil Bank Liga első helyén álló Vasas szinte biztos feljutónak tekinthető, mögötte három csapat, a DVTK, a Szeged és a Kecskemét harcol a másik feljutó helyért – a hátralévő fordulók izgalmairól és esélyeiről ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

A legjobb helyzetben a második DVTK van, hiszen 2 pont az előnye a második helyen, de egy hete megrendítő pofonba szaladtak bele hazai pályán: 5–0-ra kaptak ki a még Dragan Vukmir vezette Szegedtől. Ez lehetett az a fordulópont, ami drasztikus lépésre motiválhatta a miskolciakat: ajánlatot tettek a közvetlen rivális vezetőedzőjének, magukat erősítve, a Szegedet pedig gyengítve a feljutásért vívott harc hajrájára.

Erre utal a DVTK sportigazgatója, Benczés Miklós nyilatkozata Vukmir kinevezésének bejelentésekor:

„A klubnál a legfontosabb a feljutás, így minden döntés ennek érdekében születik.”

A téli átigazolási időszakban a szintén rivális Kecskemétet is gyengítő diósgyőri vezetés tehát semmit nem bízott a véletlenre a hőn áhított visszajutás érdekében, pénzt nem sajnálva mutatta meg erejét, miközben egyébként is reális esélyük volt a feljutásra: kifizették a szerződés lejárta előtt elküldött Kondás Elemért és a hírek szerint szegedi kereseténél jelentősen magasabb ajánlattal hívták a klubhoz Dragan Vukmirt, akinek szintén lesz elszámolnivalója a saját lelkiismeretével.

„Dragan Vukmir az egyéni, saját sikerét választotta, nem a csapatét” – ezt szintén a szegedi sportigazgató, Adem Kapic mondta barátjáról, akit 20 éves ismer, de még így is meg tudta lepni. Vukmir egyébként 2020 decembere óta dolgozott Szegeden.

Az esetet a DVTK ultracsoportja sem hagyta szó nélkül, a helyzet bonyolultságáról sokat elárul, a körülmények ismeretében nem tudnak örülni egy ígéretes szakember érkezésének:

„Ami nem ment a pályán, becsületesen, szemtől szemben játékkal, az megy sunyi, aljas módon, pénzzel” – írják az ultrák.

„Valóban ez volt a megoldás, Miklós? Valóban még egyet bele kellett rúgni a klubba, a szurkolókba? Nem volt még elég? […] Ki lesz a következő, a Vasas kapusa?!” – teszik fel a kérdést Benczés Miklós sportigazgatónak, aki a tavalyi kiesés után benyújtotta lemondását, de a klub nem fogadta el azt, így folytatta a munkát.

„Ez nem szakma, ez patkányság, aminek nincs helye Diósgyőrben, nincs helye a sportban” – utalnak a helyenként igen kemény, szókimondó posztban a Vukmir-üzletre.

„Amíg itt vagy, ennek a klubnak nincs jövője. Távozásod napja ünnep lesz Miskolcon, ünnep lesz minden Diósgyőr-szurkoló otthonában” – fejezik ki elégedetlenségüket Benczés Miklóssal kapcsolatban.

Dragan Vukmir a bejelentésében idézett nyilatkozatban így fogalmazott:

„Tudom, hogy Miskolcon az emberek nagyon szeretik a labdarúgást, én pedig azért fogok dolgozni, hogy sikeres és jó csapatot építsünk, amiért érdemes kilátogatni a stadionba.”

Egy biztos, az első pillanattól és folyamatosan kell szállítania a jó eredményeket, ha ilyen belépő után maga mellé akarja állítani a diósgyőri szurkolókat.

Borítókép: Dragan Vukmir (Fotó: dvtk.eu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A magyar futballtavasz legizgalmasabb kérdése: hova vezet a Diósgyőr–Szeged adok-kapok a Merkantil Bank Ligában?
Miközben a labdarúgó NB I.-ben hét fordulóval a kockás zászló előtt már egyre egyértelműbben kirajzolódik a bajnok és a két kieső kiléte – persze matematikailag semmi sem biztos, a magyar futballban pedig pláne minden megtörténhet –, egy osztállyal lejjebb, a Merkantil Bank Ligában a vártnál jóval szorosabb csata folyik a feljutásért: az előzetesen kasszafavoritnak titulált Vasast és Diósgyőrt alföldi riválisaik erősen szorongatják, utóbbi védekezési mechanizmusa pedig meglehetősen egyedi.
Magyar futball
„A Diósgyőr nem vesz olcsón edzőt" – Gurulj be lassítva is!
Némileg rendhagyó módon ezen a héten a Merkantil Bank Liga adta a Gurulj be lassítva is!-podcast legfőbb témáját: Dragan Vukmir Szeged–Miskolc viszonylatú váltását alaposan kivesézte a Hajdú B. István, Székely Dávid duó. Emellett természetesen szóba kerültek az OTP Bank Liga és a Bajnokok Ligája aktualitásai is.
Gurulj be lassítva is!