Musorujsag
Élő Eredmények

Tarolt a Fradi márciusban, de egy újpesti lett a hónap legjobb játékosa

Tarolt a Fradi márciusban, de egy újpesti lett a hónap legjobb játékosa

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Az OTP Bank Liga márciusi találkozói alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség és az M4 Sport átadta a díjakat a hónap legjobb edzőjének és játékosának, ahogyan a szavazatok alapján a legszebb gólt jegyző labdarúgó és a legnagyobb védést bemutató kapus is átvehette jogosan kiérdemelt elismerését.

Március edzője: Sztanyiszlav Csercseszov (Ferencváros)

Az első tavaszi hónapra állt igazán össze az orosz mester kezei alatt az FTC, amely a három márciusi meccsén mindössze egyetlen gólt kapott, s sikerrel vette a Kisvárda, a MOL Fehérvár és a Mezőkövesd elleni mérkőzéseket is, ezzel pedig megágyazott 33. bajnoki címének. A Fradi ezen a három találkozón 47-szer próbálkozott kapura lövéssel (22-szer el is találta), 1558 passzt hajtott végre és 56,2 százalékban birtokolta a labdát. Úgy néz ki, Csercseszov megtalálta valódi csapatát és játékrendszerét, amely nemcsak a bajnoki elsőséget hozhatja, de nyáron a Bajnokok Ligája-selejtezőben is gyümölcsöző lehet.

„Én kaptam a díjat, de a csapat érdemelte ki, mert nélkülük nem lehetnék a hónap legjobb edzője. Minden játékosom a rendelkezésemre állt, elkerültek minket a sérülések, így nagyo jó teljesítményt nyújtottunk, így veretlenek maradtunk, de még ennél is jobbak szeretnénk lenni és ki akarjuk szolgálni a szurkolóinkat” – mondta a díj átvételét követően Sztanyiszlav Csercseszov.

Március játékosa: Budu Zivzivadze (Újpest)

Ennél jobban aligha sikerülhetett volna a váltás a georgiai támadónak, aki Újpestre érkezése óta tarthatatlan, teljesen megérdemelten söpörte be az elismerést. Zivzivadze három márciusi meccsén két gólt szerzett, a Puskás Akadémia és a Debrecen kapuját vette be, emellett egy gólpasszt is kiosztott, csak a Honvéd ellen maradt találat nélkül. De nemcsak remek góljai miatt nagy értéke a lila-fehéreknek: érkezésével sokkal színesebb, kiszámíthatatlanabb lett az újpesti támadójáték, a Fehérvár kölcsönjátékosa pedig a labdák megtartásában, egy az egy elleni párharcokban és persze a gólszerzésben is ugyanúgy jeleskedik. Sokatmondó, hogy érkezése előtt abszolút sereghajtó volt a fővárosi együttes, most az ötödik.

„Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, a vezetőedzőnknek és az egész stábnak a bizalomért, és természetesen a szövetségnek is, hogy engem láttak a legjobbnak. Az előző félévem nem sikerült jól, de Újpestre érkezésemmel változtattam a mentalitásomon is, és szerencsére elkezdtem gólokat lőni. A lányomnak fogom ezt a díjat adni először, csinálunk egy közös képet is vele” – mosolygott Budu Zivzivadze.

Március gólja: Ryan Mmaee (Ferencváros)

A vártnál nehezebb dolga volt a címvédőnek az akkor még gödörben lévő MOL Fehérvárral, egészen a mérkőzés háromnegyedéig: ekkor Ryan Mmaee kapott labdát, s addig-addig tologatta a fehérvári védők mellett, amíg megtalálta a tökéletes szöget: hatalmas gólt lőtt a bal felsőbe, Kovács Dániel mozdulni sem tudott rá. A marokkói légiós később még egyszer beköszönt, így lényegében egymaga döntötte el a rangadót – ennek tükrében mindenképp értjük, Csercseszov miért is emelte ki játékosait a hónap edzőjeként. Mmaee sérülésből tért vissza, de ez a formáján nem látszódott, ráadásul hazája válogatottjával a vb-részvételt is kiharcolta márciusban.

„Marquinhostól kaptam a passzt, kicsit baloldalt helyezkedtem el, csináltam egy cselt, aztán ellőttem a hosszúba. Fontos találat volt számomra, hiszen sérülésből tértem vissza és a csapatot is hozzá tudtam segíteni a győzelemhez” – emlékezett vissza Ryan Mmaee.

Március védése: Dibusz Dénes (Ferencváros)

A Fradi elöl-hátul hengerelt ebben a hónapban, nemcsak a legszebb gólt, de a legnagyobb védést is elhalászta Dibusz Dénes révén. A kapus a Kisvárda elleni meccs 25. percében kapta ki a bal pipából Ötvös Bence próbálkozását, fantasztikus reflexmozdulat volt. Ráadásul Dibusz teljesítménye folyamatosan kimagasló, ha meccsenként csak egy-két bravúrra van szükség tőle, azt is megteszi, de például ezen a bajnokin gyakorlatilag egyszemélyben babonázta meg a várdaiakat. A 31 éves kapus egész hónapban csak egyetlen gólt kapott (azt is tizenegyesből), s ne felejtsük el, hogy az NB I buborékján kívül, a magyar válogatott belfasti mérkőzésén is bravúrt bravúrra halmozott.

„Köszönöm az elismerést, a legfontosabb azonban az, hogy ezt egy győztes meccs után vehetem át. Szerencsére az előnyünket is növeltük a tabellán, örülök, hogy ehhez én is hozzá tudtam járulni, de persze a legideálisabb az lenne, ha nem is teremtenénk magunknak olyan szituációkat, amelyekben közbe kell avatkoznom” – mondta a Debrecen elleni meccs után Dibusz Dénes.

Borítókép: MTI

További tartalmak

Kapcsolódó hírek