Musorujsag
Élő Eredmények

Ez a legjobb periódusa a magyarországi karrieremnek – Zivzivadze

Ez a legjobb periódusa a magyarországi karrieremnek – Zivzivadze

m4sport.hu
Budu Zivzivadze, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest támadója úgy véli, a mostani a legjobb periódusa a magyarországi karrierjének.

 

Budu Zivzivadze a téli átigazolási időszakban kölcsönbe került a MOL Fehérvártól az Újpesthez, melynek színeiben azóta pazar formában teljesít, hét bajnokin hétszer volt eredményes, emellett kiosztott két gólpasszt is.

Az újpestiek 28 esztendős georgiai csatára a lila-fehérek hivatalos honlapjának adott interjút.

„Mindössze két hónap telt el, de azt mondhatom, hogy ez a legjobb periódusa a magyarországi karrieremnek. A lényeg persze mindig az, hogy segítsem a csapatot és nem az, hogy én lőjem csak a gólokat. Ha jól játszom, ha gólpasszokat adok és azzal előrébb jut a csapat, az nekem fontosabb, attól, hogy csak a saját statisztikám javuljon. Nyilván gondol az ember ezekre a dolgokra, de sokkal többet ér számomra az, hogy csapatként nyerjünk.”

Zivzivadze elárulta, hogy eleinte nem a futball volt a kedvenc elfoglaltsága.

„Fura, de eleinte nem a foci, hanem a sakk volt a legfontosabb az életemben. 4 évesen kezdtem és egész jó voltam benne. Országos versenyekre jártam, meg is nyertem pár kategóriát, városi és országos bajnok is voltam. Aztán minél több focimeccset láttam és minél többet játszottam a barátaimmal a ház előtt, a labda fontosabb lett. Mondtam a szüleimnek, hogy szeretném abbahagyni a sakkot és fociznék helyette.”

A támadó elmondta, mely sztár motiválta őt igazán.

„Ronaldinho. Az első BL-meccs, amit láttam az az volt, amikor a Chelsea ellen játszottak. Ott láttam őt focizni és elámultam tőle. »Ki ez a fickó, aki ilyet tud a labdával?« – kérdeztem magamban. Ő lett a kedvenc játékosom és emiatt a Barcelona a kedvenc együttesem. Nyilván szép cél lett volna, hogy náluk játsszak, de úgy érzem, hogy ez már nem fog összejönni.”

Az Újpest szombaton a Zalaegerszeget fogadja az NB I-ben, a 15 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.
Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak