Musorujsag
Élő Eredmények

A Szeged-Csanád munkaügyi pert indít Dragan Vukmir távozásával kapcsolatban

A Szeged-Csanád munkaügyi pert indít Dragan Vukmir távozásával kapcsolatban

m4sport.hu
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia szombat délelőtt a hivatalos honlapján tudatta, hogy a klub munkaügyi pert indít Dragan Vukmir vezetőedző távozásával kapcsolatban. A szegediek közleményét változtatás nélkül közöljük.

 

„Az elmúlt hét közleményei és eseményei után, klubunk vezetősége továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy az egykori vezetőedzőnk jogszerűtlenül járt el a munkaviszonyának felmondása során. Ezért klubunk a munkaügyi per megindítása mellett döntött” – olvasható a Szeged-Csanád oldalán.

Mint ismert, a Dragan Vukmir április 7-én kérte a szegedieknél a szerződése felbontását. Egy nappal később a Diósgyőri VTK felmentette a munkavégzés alól a csapat vezetőedzőjét, Kondás Elemért és órákkal később kinevezte a Szegedről távozó szerb trénert. Az eset hatalmas port kavart mindkét együttes háza táján. A Szeged sportigazgatójának, Adem Kapicnak hatalmas megdöbbenést okozott, míg a DVTK ultrái egyenesen „patkányságnak” nevezték a történteket. A Diósgyőri FC Kft. többségi tulajdonosa a feljutást emelte ki okként és hangsúlyozta, a csapat érdekében döntöttek.

A Szeged ezt követően, április 12-én közleményt tett közzé, melyben úgy fogalmaz: Dragan Vukmir április 7-én rendes felmondásként értékelhető, utólag kiegészített írásos jognyilatkozatot adott át egyik vezetőnknek. Ezek alapján április 8-tól felmondási idejét tölti, így jelenleg is klubunk, a Szeged 2011 Kft. alkalmazottja. Hírek szerint munkát végez a DVTK-nál is, tőlük azonban klubunkhoz a mai napig semmilyen megkeresés nem érkezett.

Erre hamar reagált a DVTK is, miszerint „Dragan Vukmir korábban azonnali hatállyal felbontotta előző klubjával kötött szerződését. A szakember jelenleg érvényes munkaszerződéssel rendelkezik a DVTK-val, minden szükséges hivatalos irat a rendelkezésére állt, hogy a Tiszakécskei LC elleni mérkőzésen irányíthassa a DVTK labdarúgóit, azaz jogszerűen ült vezetőedzőként a diósgyőri kispadon. A DVTK ezzel az ügyet lezártnak tekinti” – írta akkor a diósgyőriek hivatalos honlapja.

 

Borítókép: Dragan Vukmir (Facebook/DVTK)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Közleményben reagált a DVTK a szegediek vádjára
Újabb fejezet a Vukmir-ügyben: hivatalos közleményben reagált a DVTK a Szeged azon vádjára, miszerint a vezetőedző jogtalanul vállalt munkát a miskolci klubnál, mert jelenleg felmondási idejét tölti. A Diósgyőr álláspontja szerint minden szükséges hivatalos irat a rendelkezésére állt, hogy a Tiszakécskei LC elleni mérkőzésen Vukmir irányíthassa a DVTK labdarúgóit.
Magyar futball