Musorujsag
Élő Eredmények

Műteni kell a Fradi házi gólkirályát, vége a szezonjának

Műteni kell a Fradi házi gólkirályát, vége a szezonjának

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Hajnal Tamás, a Ferencváros labdarúgócsapatának sportigazgatója a klub podcastjében jelentette be, hogy Ryan Mmaee korábban megsérült bokáját műteni kell, így az FTC legeredményesebb játékosára már nem számíthat a szezon hátralevő részében.

Nagyon nehéz ráfordulni erre a meccsre, a játékosok fejében ez most még egyáltalán nem lehet benne, de mi itt most egy picit már beszélhetünk róla – tekintett a hétvégi derbi elé a Fradi podcastben a Hajnal Tamás sportigazgató. – Egy nagyon jó meccsre számíthatunk, a bajnokság két legjobb formájában lévő csapatáról beszélünk. Bízom benne, hogy a sorozatunkat tovább tudjuk folytatni az Újpest ellen és megverjük őket a hétvégén is.”

Sztanyiszlav Csercseszovnak viszont nincs könnyű dolga a rangadó előtt, hiszen Botka Endre és Ryan Mmaee is öt sárga lapos eltiltás miatt mindenképp kihagyja a találkozót, sőt Ryan Mmaee nemcsak a derbit, de a hátralevő négy bajnokit és az esetleges kupadöntőt is.

„Egy csapat környékén mindig vannak problémák, sajnos most Botka Endre eltiltott és Ryan Mmaee is összeszedte az ötödik sárgáját, valamint sajnos meg kell műteni a következő napokban és a bajnokság hátralévő részében már nem tud játszani – mondta keserűen Hajnal Tamás. – Az Afrika Kupa előtti edzések valamelyikén szenvedett bokasérülést, amit a marokkói válogatottnál is megpróbáltak úgy kezelni, hogy még játszhasson, illetve mi is konzervatív úton kezeltük több specialistával egyeztetve. Sajnos ez sem vezetett eredményre, nincs más megoldás, át kell esnie a műtéten. Ezek után derül ki, milyen hosszú időt kell kihagynia. Bízunk benne, hogy a lehetséges BL-selejtezőkön már pályára léphet, ha még nem is feltétlenül az első körtől.”

Az új igazolásokkal kapcsolatban Hajnal úgy fogalmazott: a legtöbben még – főleg Bassey és Marquinhos – a beilleszkedés fázisában járnak. Pászka Lóránd karakterű játékos és sok munkát belefektet abba, hogy játszani tudjon, így bíznak benne, hogy hosszútávon is alternatíva lesz a balhátvéd poszton.

A sportigazgató szerint egy meccsen minden megtörténhet, így nagyon komolyan kell venniük a Győr elleni Magyar Kupa-elődöntőt, de nem lehet más a céljuk, mint bejutni a döntőbe.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek