Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Polyák Balázs sportigazgató lemondott, Márton Gábor vezetőedzőt menesztették az MTK-nál

Hivatalos: Polyák Balázs sportigazgató lemondott, Márton Gábor vezetőedzőt menesztették az MTK-nál

m4sport.hu
Az MTK Budapest hivatalos oldalán közölte, hogy távozik a klubtól Polyák Balázs, a labdarúgócsapat sportigazgatója, valamint Márton Gábor vezetőedző is.

Az MTK hivatalos közleményeit változtatás nélkül közöljük:

A klubvezető 2017 nyarán lett labdarúgóklubunk sportigazgatója. A kinevezése utáni első idényben csapatunk azonnal visszajutott az NB I-be, ahol viszont nem sikerült megkapaszkodni. A következő szezonban újabb feljutás következett, amit egy magabiztosan kiharcolt bentmaradás követett az élvonalban.

A kimutatások szerint ebben az időszakban idehaza toronymagasan az MTK Budapestben kapták a legtöbb játéklehetőséget a fiatal labdarúgók.

– A 12 csapatos NB I kapcsán minden évben elmondják, az a csapat esik ki, amelyik a legtöbb fiatalt játszatja. Az előző idényben a hetedik helyünkkel rácáfoltunk a megállapításra, az idei évben úgy tűnik, nem sikerül. De hiszek benne, hogy ennek nem kell törvényszerűnek lennie, ezért is hoztam meg ezt a döntést. Bízom abban, hogy lépésemmel előidézem azt is, hogy visszatérjen egyfajta pozitív légkör a stadionba. Köszönöm a bizalmat, mellyel a klub az elmúlt 8 évben megtisztelt – mondta Polyák Balázs a döntését követően.

Az MTK Budapest elfogadta a döntést és megköszönte Polyák Balázsnak a klub érdekét minden körülmények között – ezúttal is – mindenek felé helyező munkáját.

Az MTK Budapest ezzel egyidőben menesztette Márton Gábor vezetőedzőt az NB I-es labdarúgó csapat éléről. Márton vezetése alatt a téli átigazolási szezonban érdemben megerősített keret sem volt képes beváltani a hozzá fűzött reményeket, az elmúlt két mérkőzésen mutatott teljesítmény pedig kifejezetten méltatlan a klub hagyományaihoz és a válogatott játékosokkal tűzdelt játékoskeret erejéhez. A klub ezért úgy döntött, a bajnokságból hátralévő fordulókat más szakmai irányítással teljesíti.

A vezetőedzői feladatokat a bajnokság végéig megbízottként Horváth Dávid, a bajnokságát nagy fölénnyel vezető és így újabb ifjúsági BL indulás felé menetelő U19-es csapatunk jelenlegi vezetőedzője látja el.

Márton Gábor november 12-én lett az MTK Budapest vezetőedzője, 17 bajnokin irányította a kék-fehéreket, amelyen a csapat három győzelmet, öt döntetlent és kilenc vereséget számlált. Márton érkezésekor a csapat 11. helyet foglalta el, most már csont nélkül az NB I sereghajtója. Februárban volt egy jobb időszaka az együttesnek, amikor legyőzte a Puskás Akadémiát és pontot rabolt a Ferencvárostól, de ezt a teljesítményt nem sikerült állandósítani, a télen megerősített alakulat azóta csak a Honvédot győzte le, elmúlt két bajnokiján pedig egyaránt 4–0-s vereséget szenvedett, legutóbb a Mezőkövesd elleni hazai bajnokin.

Az MTK jelenleg 26 pontos, a 10. helyen álló Honvédhoz képest jelenleg hat pont a hátránya, de a kispesti csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az immáron Horváth Dávid által irányított együttes még a Zalaegerszeggel, a Fradival, a Puskással és a Debrecennel találkozik.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2021/22-es idényében:

2021. október 4. – MTK: Giovanni Costantino helyett ideiglenesen Teodoru Vaszilisz
2021. október 4./6. – Mezőkövesd: Pintér Attila helyett Supka Attila
2021. október 28. – Debrecen: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor helyett ideiglenesen Jeremiás Gergő és Dombi Tibor
2021. november 8. – Debrecen: Jeremiás Gergő és Dombi Tibor helyett Joan Carrillo
2021. november 10. – Kisvárda: Joao Janeiro helyett Erős Gábor
2021. november 12. – MTK: Teodoru Vaszilisz helyett Márton Gábor
2021. december 13. – Ferencváros: Peter Stöger helyett ideiglenesen Máté Csaba
2021. december 20. – Ferencváros: Máté Csaba helyett Sztanyiszlav Csercseszov
2021. december 31. – Újpest: Michael Oenning helyett ideiglenesen Víg Péter
2022. január 13. – Újpest: Víg Péter helyett Milos Kruscic
2022. január 30.-február 2. – Honvéd: Horváth Ferenc helyett Nebojsa Vignjevic
2022. február 16. – MOL Fehérvár: Szabics Imre helyett Michael Boris
2022. március 25.-március 29. – Zalaegerszeg: Waltner Róbert helyett Molnár Balázs
2022. április 23. – MTK Budapest: Márton Gábor helyett megbízottként Horváth Dávid

Borítókép: mtkbudapest.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: az MTK védője megmutatta, milyen egy kristálytiszta piros lap
Az MTK–Mezőkövesd bajnokin a hazaiak védője, Branislav Sluka tett róla, hogy a játékvezetőnek gondolkoznia se kelljen a kiállításán: három méterről, nyújtott lábbal csúszott rá Cseke Benjáminra. Mindenki jobban járt, hogy nem találta el a kövesdi játékost.
Magyar futball