Musorujsag
Élő Eredmények

Az FTC támadójával pótolná távozó játékosát a holland élklub – sajtóhír

Az FTC támadójával pótolná távozó játékosát a holland élklub – sajtóhír

m4sport.hu
A korábbi BEK-győztes, 15-szörös holland bajnok Feyenoorddal hozták szóba Tokmac Nguent.

Győztes gólt szerzett a hosszabbításban és megnyerte a meccset a Feyenoordnak a kolumbiai Luis Sinisterra, így csapata feljött a tabella harmadik helyére. Egy Twitter bejegyzés azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy nem lenne meglepetés, ha a 22 éves támadó a nyáron 25 millió euróért váltana majd csapatot.

Az nb1.hu azonban kiszúrta, Tokmac Nguen, a Ferencvárosi TC játékosa az egyik kiszemelt Sinisterra pótlására. A 28 éves norvég támadó vasárnap bajnoki címet ünnepelhetett az FTC-vel, de szerződése nyáron lejár a csapattal, így szabadon igazolhatóvá válik.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Tokmac képviselőivel vagy klubjával kapcsolatba lépett-e a Feyenoord. A Transfermarkt szerint Luis Sinisterra értéke 18 millió, Tokmacét 2.2 millió euró.

Tokmac távozása a Ferencvárostól nem először kerül szóba, a támadó jó Bajnokok Ligája szereplése után elvágyódott a budapesti csapattól, majd tavaly nyáron Hajnal Tamás is megerősítette, az FC Köbenhavn érdeklődését és tárgyaltak is a dán csapattal.

Borítókép: A ferencvárosi Tokmac Chol Nguen (b) és a győri Toma György (j) a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott ETO FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a győri ETO Park Stadionban 2022. április 20-án. (MTI/Krizsán Csaba)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Közel fél évszázada nem látott sorozat – a Ferencváros egyeduralmának öt záloga
A Ferencváros az Újpest 2–1-es legyőzésével megszerezte története 33. bajnoki címét – illetve nemcsak a derbin aratott sikerével, hanem azzal a kiemelkedő munkával is, amelyet a klub valamennyi alkalmazottja produkált az elmúlt években. A sorozatban negyedik diadal kapcsán megvizsgáltuk azokat a tényezőket, amelyek a Fradit jelenleg a riválisok fölé emelik, és évről évre bajnokká emelik az OTP Bank Ligában.
Magyar futball