Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szoboszlai Dominik ügynöke: Egyelőre nem gondolkodunk azon, hogy máshol kellene futballoznia

Szoboszlai Dominik ügynöke: Egyelőre nem gondolkodunk azon, hogy máshol kellene futballoznia

m4sport.hu
Esterházy Mátyás, az EM Sports ügynökség tulajdonos-ügyvezetője és több magyar válogatott labdarúgó menedzsere szerint nem gondolkodnak Szoboszlai Dominik klubváltásán, ha akadnak is nehézségek, fejlődése jó úton halad az RB Leipzigben.

Az M1-nek hosszabb interjút adó játékosügynök több magyar légiós, Berki Marcell, Kovács Patrik, Senkó Zsombor, Gruber Zsombor, Bolla Bendegúz, Szoboszlai Dominik és Schäfer András szezonját és helyzetét értékelte, valamint beszélt a jövőben rejlő lehetőségekről.

Az RB Leipzigben hosszú sérülés után a 2021/22-es szezonban debütáló Szoboszlai Dominik egyelőre nem stabil kezdő Lipcsében, emiatt pedig sokan félteni kezdték a magyar futball legértékesebb játékosát.

„Nyolc hónap sérülés után a szezon mostani képe teljesen reális és egy nagyon jó úton van Dominik, készülhet az Európa-liga elődöntőjére, a Német Kupa döntőjére és a dobogóért küzdenek a Bundesligában. Ezzel az összképpel elégedettek lehetünk ebben a szezonban” – jelentette ki Esterházy.

fotó: EPA/RONALD WITTEK

Miközben Szoboszlai Dominik csapatszinten három fronton is nagyszerű célokért küzdhet a Leipziggel és a statisztikái is kiválóak (10 gól és 8 gólpassz minden sorozatot figyelembe véve), az egyetlen említhető negatívum a szezonjával kapcsolatban, hogy Domenico Tedesco vezetőedző decemberi kinevezése óta többnyire csereként kap lehetőséget, a szezon egészét tekintve meccseként átlagosan 50 percet tölt a pályán.

„A futballnak szerves része a siker és a sikertelenség is, már ha itt beszélhetünk egyáltalán utóbbiról. Ezeket meg kell tanulni kezelni” – így Esterházy.

A kevesebb lehetőség ellenére sokatmondó adat, hogy a Leipzig keretéből csak két játékos szerzett több gólt Szoboszlainál, két csatár, Christopher Nkunku és André Silva.

„Úgy gondolom, Dominik csereként és kezdőként is mindig segít csapatán, elégedett vagyok a hozzáállásával. Szerencsére egy olyan klubban játszik, ahol mély a keret, így komoly célokért tudnak küzdeni, ez nagyon motiválja őt, ahogyan az is, hogy alapember legyen ebben a csapatban. Ha az elmúlt hónapok tendenciáit nézzük, akkor ezen az úton megfelelő irányban halad.”

A tavasz folyamán még Marco Rossi szövetségi kapitány is pedzegette, esély mutatkozhat Szoboszlai klubváltására, ügynöke szerint ez nincs napirenden.

„Egyelőre nem gondolkodunk abban, hogy máshol kellene futballoznia. Nyilván ezek az elképzelések változhatnak, de jelenleg nem ez kell jelentse a témát”

Az RB Leipzig az elmúlt napokban kétszer is összecsapott az Union Berlinnel, így Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik találkozhatott válogatott csapattársukkal, Schäfer Andrással. A kupaelődöntőből a Leipzig, a bajnoki mérkőzésből az Union jött ki győztesen.

Esterházy a koronavírussal bajlódó Schäfer Andrásról elmondta: amikor a téli átigazolási időszakban az Union Berlint választották következő állomáshelyéül, pontosan tisztában voltak azzal, hogy miként próbálják majd felépíteni őt a klubnál.

„Az történik, amiben annak idején az edzővel és a sportigazgatóval maradtunk, egyre több játéklehetőséget kap. Esetében is az irány, ami leginkább fontos, és azzal én teljesen elégedett vagyok, miként az érintett is” – mondta.

fotó: EM Sports Instagram

A múlt hétvégén újabb gólt szerző Bolla Bendegúz esetében remek visszaigazolás, hogy rögtön az első külföldi évében azonnal beilleszkedett a Grasshoppersbe, ahol állandó játéklehetőséghez jut.

„Semmi többet nem vártunk az első szezonjától. Ez egy nagyon fontos lépés volt, ezt megugrotta. Meglátjuk, hogy számára mi a következő lépés, de ahogyan arról a napokban ő is nyilatkozott, ha még egy évet játszik Svájcban, az is egy tökéletes forgatókönyv a számára. Nagyon fontos, hogy lépésről lépésre tudjon fejlődni. Nem gondoljuk azt, hogy számára ez a végállomás, de az oda vezető úton ez egy nagyon fontos lépcsőfok” – mondta.

A menedzser kiemelte: Bolláról rendszeresen kap pozitív visszajelzéseket a Wolverhamptontól – amely tavaly júliusban szerződtette, majd kölcsönadta a svájci együttesnek -, és az angol klubnál is elégedettek a játékos teljesítményével.

„Egyelőre azzal még nem foglalkozunk, hogy a következő idényben a Premier League-ben szerepelhet. Ő és én is úgy látom, hogy ennek még nem jött el az ideje. Szeretnénk reális lépcsőfokokban gondolkodni, ami neki és a magyar futballnak a közös érdeke” – nyilatkozta a szélső védőről, aki 27 tétmérkőzésen játszott már az idényben svájci csapatában, és négy gólja mellett három gólpasszt is elkönyvelhetett.

Bollával kapcsolatban még kiemelte: vannak lehetőségeik a nyári váltásra, több országból is, de egyelőre nem hoztak még döntést, megvárják a bajnokság végét.

Senkó Zsombor, a Juventus Primavera együttesének 19 éves kapusa többek között az ifi BL-ben hívta fel magára a figyelmet, nyáron ő is választás előtt állhat: számára az lehet a nagy kérdés, hogy a Juventus U23-as csapatába lépjen tovább vagy próbáljon szerencsét a felnőt futballban, akár egy harmad- vagy másodosztályú olasz klubnál.

„Hosszútávon a Juventusban képzeljük el a jövőjét, így a klubbal közösen fogunk egy olyan megoldást találni, ami Zsombor fejlődését a legjobban segíti. Olaszország azért nem egy egyszerű terep, főleg a fiatal játékosok számára, de Zsombornak minden lehetősége megvan, hogy a következő években úgy tudjon fejlődni, hogy akár a Juventus első csapatában is számításba vegyék.”

(A Senkó Zsomborral márciusban készült interjúnkat ide kattintva olvashatja el.)

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak