Musorujsag
Élő Eredmények
×

A másodosztály gólkirályjelöltje mindent megtesz, hogy ne élvonalbeli futballista legyen jövőre

A másodosztály gólkirályjelöltje mindent megtesz, hogy ne élvonalbeli futballista legyen jövőre

m4sport.hu | Sz.V.
A feljutásért folytatott harc a Merkantil Bank Ligában már eddig is okozott nem kevés meglepetést – nehéz elfelejteni, hogy a Diósgyőr a Szegedtől elszenvedett 5–0-s zakó után négy nappal vette meg legfőbb riválisának edzőjét –, Lukács Dániel története újabb hihetetlen fejezet a magyar futballabszurdban. A Kecskemét támadója káprázatos formában: 18 góljával repíti csapatát az NB I felé. Apró szépséghiba, hogy a lila-fehérek feljutása esetén jövőre ő aligha szerepel az élvonalban, ugyanis nyártól biztosan jelenlegi csapatának legfőbb riválisa, a DVTK játékosa lesz.

Négy forduló van hátra a Merkantil Bank Ligából, a 34. kör előtt pedig hatalmas meglepetésre a Vasas mellett az újonc Kecskemét áll feljutásra – a lila-fehérek jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a Diósgyőrt.

„Most már elhisszük, mi történik velünk, de a szezon elején még az NB III-ból érkezve a bentmaradás volt kitűzve. Aztán szépen alakultak a dolgok, szóval most már egyértelműen az a célunk, hogy feljussunk – mondta az m4sport.hu-nak Lukács Dániel, a KTE támadója, aki azokra a hangokra is reagált, amelyek szerint nem szeretnének feljutni az élvonalba. – Egyáltalán nem tartalékolunk, minden meccsen szeretnénk maximumot nyújtani, aki nem így áll hozzá sportolóként, az el is felejtheti a profi karriert.

A Kecskemét tavaly az NB III Közép csoportjának második helyén végzett, de mivel a bajnok Iváncsa nem vállalta a másodosztályú szereplést, feljutott a Merkantil Bank Ligába. Ebben a szezonban pedig bizonyította, hogy nem a harmadik vonalba való – könnyen lehet, hogy utazójegyet váltott csak erre az osztályra. Adódik a kérdés, mi adja a lila-fehérek valódi erejét.

„A kulcsszó a csapat – vallja Lukács Dániel. – Nagyon együtt vagyunk, a játékosok, edzői stáb, az egész klub. Nincsen klikkesedés a kereten belül, mindenki jóban van mindenkivel, ha bármi nehézség akad, azonnal meg tudjuk beszélni és tudunk örülni a másik sikerének. Nagyon sokat számít, milyen közegben játszunk. A Honvédnál is jól éreztem magam, de ott a második csapatban fiatalokkal voltam körülvéve, itt abszolút más a helyzet.”

Lukács Dániel teljesítményén is visszaköszön a kecskeméti közeg: tavaly az NB III-ban 13 gólig jutott, ezt már egy osztállyal feljebb is túlszárnyalta, 34 forduló után 18-nál jár, három egységre a mesterlövészek listáját vezető Lukács Raymondtól. A bombaformában futballozó a gólkirályi cím is motiválja.

„Nem ez volt a fő szempont, szezon elején egyáltalán nem gondoltam rá. A célom az volt, hogy ebben a félévben is ugyanannyi gólt lőjek, mint az előzőben, ehhez még kettő hiányzik.”

Lukács pedig úgy futballozik kiemelkedően, hogy ezzel saját karrierjét vetheti vissza: januárban előszerződést írt alá a Kecskemét legfőbb riválisával, a Diósgyőrrel, nyártól már miskolci színekben futballozik – nagy kérdés, hogy melyik osztályban.

dvtk.eu

„Egyértelmű célom visszakerülni az NB I-es körforgásba, úgy beszéltük a menedzseremmel, hogy egy-két szezont játszom a másodosztályban – mesélte a támadó. – Januárban viszont úgy láttuk, hogy a Diósgyőrnek nagyobb esélye van az élvonalbeli szereplésre, akkor nálunk még egyáltalán nem volt tervben a feljutás, nem azon gondolkodtam, hogy ilyen kiélezett harc lesz.”

Lukácsnak nyilván az lenne a legideálisabb, ha valamilyen csoda folytán a Kecskemét és a DVTK is befogná a Vasast, ennek azonban a játékos szerint sincs realitása. Így pedig a KTE feljutásával egyenesen következik, hogy legjobbja biztosan maradna a másodosztályban. A nem mindennapi helyzetet pedig meglepően profin éli meg, ami a pályán is abszolút látszódik.

„Kaptam egy lehetőséget a Kecskeméttől, itt bíznak bennem, szeretnek. Ameddig ide szól a szerződésem, azért küzdök, hogy a csapat feljusson – hangsúlyozta Lukács Dániel. – Természetesen sokszor megkapom a kérdést, hogy tudom ezt kezelni, de szerencsére nem gondolok rá gyakran. Az egyik szemem sír, a másik nevet, akármi is lesz a vége. Életem legjobb szezonját produkálom, ez természetesen boldogít, de az nem esne jól, hogy a feljutás esetén nem tudnék felhőtlenül ünnepelni a többiekkel.”

Borítókép: kecskemetite.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Sörrel leöntött kapcsolótábla és a Real Madrid külön emelete – Gurulj be lassítva is!
A mostani egy különleges, sokkal inkább a hátteret bemutató podcast: miért nem hallottuk Hajdú B. Istvánt a derbi utolsó perceiben? Hogyan került ugyanarra az emeletre Manchesterben, mint a Real Madrid? Milyen Villarealos emléktárgyat vett 2006-ban? Hogyan készül egy ilyen BL-hétre, mi minden történik vele a kommentátorállásban és azon túl? És azért arról a 4-3-ról is ejtettünk szót, ami lehet, hogy végleg eldöntötte az idei Aranylabda sorsát.
Magyar futball
Megműtötték Nagy Dominikot, a Honvéd-támadó idén már nem lép pályára
Fájdalmas véget ért Nagy Dominik szezonja, az OTP Bank Liga 28. fordulójában rendezett Honvéd–Ferencváros (1–2) bajnoki mérkőzés első félidejében megsérülő kispesti támadó elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, klubja tájékoztatása szerint csütörtökön sikeres műtéten esett át, azonban hosszú felépülés vár rá.
Magyar futball