Musorujsag
Élő Eredmények
×

Juhász Roland debütált a minifutball-válogatottban

m4sport.hu
A júniusi, kassai Európa-bajnokságra készülő magyar minifutball-válogatott előbb 2–1-re győzött, majd 4–1-re kikapott az Eb-házigazda szlovákoktól Csepelen. A két felkészülési mérkőzésen Czvtikovics Péter sérülés miatt nem játszott, debütált viszont a válogatottban Juhász Roland.

Az Országos Minifutball Szövetség tájékoztatása szerint az első mérkőzésen Csoszánszky Dávid szabadrúgásgóljával már a 2. percben megszerezte a vezetést a magyar csapat, majd a támadóként játszó Juhász Roland előkészítése után Seregy Tamás volt eredményes. A második félidőben szépített Szlovákia, de egyenlítenie nem sikerült.

A magyar minifutball-válogatott (Fotó: Vaszkó Viktor/Országos Minifutball Szövetség)

A második mérkőzésen a szlovákok 4–0-ra elhúztak, Bozsoki Imre révén csap szépítenie sikerült Nagy Lajos együttesének.

„Meglepetésként ért, hogy támadóként jutottam szóhoz, de így is jól éreztem magam a pályán. Jó volt újra a Himnuszt hallani a mérkőzés előtt, na meg érezni azt a meccs előtti drukkot, amit korábban is mindig megvolt” – mondta a debütálás után Juhász Roland, aki 95-ször szerepelt a nagypályás magyar válogatottban.

Juhász Roland a magyar minifutball-válogatott szlovákok elleni felkészülési meccsén (Fotó: Vaszkó Viktor/Országos Minifutball Szövetség)

A minifutballt 5+1-es felállásban, 4×2-es kapura játsszák kispályán, szabad téren. A magyar minifutball-válogatott Ukrajnával, Törökországgal és Portugáliával találkozik majd a június 4–11. között Kassán sorra kerülő Európa-bajnokságon. A csoportban az első mérkőzést június 4-én Portugália ellen vívja a csapat, majd másnap az ukrán, június 7-én pedig a török együttes következik. Az Eb-t az M4 Sport közvetíti majd.

További tartalmak