Musorujsag
Élő Eredmények

Mezőkövesdi győzelmével szinte biztos bennmaradó a Debrecen

Mezőkövesdi győzelmével szinte biztos bennmaradó a Debrecen

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A DVSC a szezonban először szerzett pontot a Mezőkövesd ellen, ráadásul kapásból hármat, így szinte biztosan bennmarad az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 31. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 0–1 (0–1)
Mezőkövesd, Városi Stadion

V: Bognár Tamás

Gólszerző: Pávkovics (45.)
Sárga lap:
Madarász (59.), Babati (86.), ill. Pávkovics (87.)

Mezőkövesd: Tordai – Farkas (Babati, 71.), Pillár, Lukic, Vadnai, Vajda – Cseke, Cseri, Madarász (Besirovic, 64.) – Drazsics (Csurko, 64.), Jurina
DVSC: Gróf – Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 77.) – Dzsudzsák (Bévárdi, 77.), Baráth (Bényei, 69.), Varga J., Da. Babunszki, Sós (Bódi, 49.) – Tischler (Do. Babunszki, 69.)

Aki győz, szinte biztosan megmenekül – ennyire egyértelmű fázisába érkezett az OTP Bank Liga a 31. fordulóra, a Mezőkövesd és a DVSC annak tudatában feszült egymásnak, hogy a győztes csapat megváltja az elővételes jegyét a legmagasabb osztály következő szezonjára is.

Ennek szellemében tűzijátékot is vizionálhattunk az első félidőre, de a valóságban elég mérsékelt tempóban futballoztak a felek, igaz, ha nagyritkán a tizenhatos környékére keveredtek, veszélyeztették a kaput – David Babunszki lövése kerülte el centikkel a bal kapufát, a túloldalon Stefan Drazsics lövését fogta bravúrral Gróf Dávid.

A szürkén futballozó mezőny legjobbja Sós Bence volt, aki az első játékrész lefújása előtt sokadszor is jól száguldott el, a visszagurítását Pávkovics Bence remek mozdulattal vágta a kapuba, érdekes módon, a belső védő akár egymaga hozhatja a bentmaradást a Lokinak, hiszen az MTK elleni kiesési rangadót is az ő gólja döntötte el.

Itt azonban még egy félidő hátravolt, Supka Attila csapata pedig egyértelműen átvette az irányítást a második felvonásra. A préselésből azonban csak egy Drazsics-kapufát tudott kisajtolni, így a Debrecen a szezon során először pontot szerzett a Mezőkövesd ellen – kapásból hármat.

A Loki ezzel gyakorlatilag bentmaradt az első osztályban, a Gyirmótot már biztosan megelőzi, az MTK-nak pedig mind a kilenc pontot be kéne gyűjteni, és ezalatt 21-es gólkülönbséget eltűntetni – ez aligha valósul már meg. A 12 csapatos NB I bevezetése óta a bajnokként feljutó csapat mindig bennmaradt, a másodikként érkező rendre kiesett, egyelőre úgy néz ki, ez a tendencia idén sem fordul meg.

A Debrecen gólját szerző Pávkovics Bence nemrég műtéten átesett mamájának ajánlotta a találatot, a vesztes kövesdiek csapatkapitánya, Cseri Tamás, valamint edzője, Supka Attila egyetértett abban, hogy a helyzeteik megvoltak, de a befejezéseknél hiányzott a koncentráció, a hátralévő két mérkőzésre pedig mentálisan kell sokat javulniuk. „Nálunk azzal van probléma most, hogy sokan szájjal próbálnak meg futballozni és nem teljesítménnyel. Mentálisan sokkal jobbnak kell lennünk, mint amilyenek ma voltunk” – nyilatkozta az M4 Sportnak a Mezőkövesd trénere.

A 31. forduló további programja:

május 3., kedd
18:30 Fehérvár–Honvéd

május 4., szerda
16:30 Gyirmót–Paks
17:00 MTK–Puskás Akadémia
18:30 Ferencváros–ZTE

május 5., csütörtök
18:00 Kisvárda–Újpest

Borítókép: dvsc.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szombathelyi döntetlennel biztosította be bajnoki címét a Vasas
A Vasas gól nélküli döntetlent játszott a Haladás vendégeként a labdarúgó NB II. 35. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel a feljutás bebiztosítása után a bajnoki címet is megszerezte három fordulóval a bajnokság vége előtt.
Merkantil Bank Liga
Megdicsért hibázók, leszidott duplázó – Hétvégi hősök
Az OTP Bank Liga 30. fordulójában megdicsérték azt a kapust, akinek hatalmas hibája után gólt kapott a csapata, szintén dicséretet kapott a büntetőt rontó játékos, miközben volt olyan edző, aki alaposan leszidta két gólt szerző támadóját. Egy bizonyos szempont alapján Horváth Dávid a legjobb MTK-edző, miközben Kispesten és Debrecenben is úgy látják a szurkolók, az alakulat idei teljesítménye „k...a gyenge”.
Magyar futball