Musorujsag
Élő Eredmények
×

A feljutásért küzdő DVTK kitette keretéből 11 és 9 gólos támadóját is

A feljutásért küzdő DVTK kitette keretéből 11 és 9 gólos támadóját is

m4sport.hu | Kerényi Ervin
Az NB II-ben feljutásért küzdő DVTK rövid közleményben tudatta: a keret két támadója, Horváth Zoltán és Molnár Gábor szerdától nem látogathatja az első csapat edzéseit.

A klub részleteket nem árult el a szakmai stáb döntésének hátteréről, nem indokolták, miért került ki a keretből a két játékos. További sorsukról később döntenek – közölték.

A bejelentés azért érdekes, mert a házi góllövőlista második és harmadik helyezettjéről van szó, Horváth Zoltán 11 gólja mellett 2 gólpasszt, Molnár Gábor 9 gólt és 11 gólpasszt szerzett a Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezonjában. Náluk többet csak az a Könyves Norbert ért el (15 gól és 5 gólpassz), aki áprilisban vakbélműtéten esett át és több hetes kihagyás után csak most tért vissza a kerethez.

Igaz, a két száműzött játékos formája tavasszal erősen visszaesett: Horváth január óta négy, Molnár csupán egy gólt szerzett.

Az viszont sokat sejtet, hogy a Budaörstől vasárnap elszenvedett 2–1-es vereséget követően Dragan Vukmir vezetőedző a következőt mondta:

„Nem tudom elfogadni, hogy a játékosokon nem érzem, hogy mennyire fontos a klubnak a feljutás az NB I-be. Nem láttam alázatot, küzdelmet. Nem tudom hova tenni.”

Az áprilisban kinevezett, a rivális Szegedtől érkező Vukmir eddig négy bajnokin irányította a DVTK-t, Molnár mindegyik mérkőzésen kezdő volt, Horváth kétszer csereként, kétszer kezdőként lépett pályára. Utóbbi szerezte Vukmir eddigi egyetlen diósgyőri győzelmét jelentő gólt, A Szentlőrinc SE ellen 1–0-ra megnyert találkozón.

A Vukmir érkezése óta eltelt négy fordulóban azonban kétszer is kikapott a Diósgyőr és csak 4 pontot szerzett, ami azt jelenti, már nincs feljutó helyen, a bajnokság vége előtt három fordulóval három pont a csapat hátránya a második Kecskemét mögött. A 36. fordulóban a Soroksárt fogadják a miskolciak, majd az Ajka (i) és a Budafok (o) ellen zárják a szezont.

Az NB II egyik legfontosabb kérdése az elmúlt napokban dőlt el, a Vasas vasárnap játék nélkül biztosította feljutását, hétfői döntetlenjével pedig már a bajnoki címet is bebiztosította.

Borítókép: dvtk.eu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szombathelyi döntetlennel biztosította be bajnoki címét a Vasas
A Vasas gól nélküli döntetlent játszott a Haladás vendégeként a labdarúgó NB II. 35. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel a feljutás bebiztosítása után a bajnoki címet is megszerezte három fordulóval a bajnokság vége előtt.
Merkantil Bank Liga
A Diósgyőr vereségével feljutott a Vasas
Biztossá vált a Vasas feljutása a labdarúgó NB II-ből, miután közvetlen üldözői közül a 35. forduló vasárnapi játéknapján a harmadik Diósgyőri VTK 2–1-re kikapott Budaörsön.
Magyar futball
A másodosztály gólkirályjelöltje mindent megtesz, hogy ne élvonalbeli futballista legyen jövőre
A feljutásért folytatott harc a Merkantil Bank Ligában már eddig is okozott nem kevés meglepetést – nehéz elfelejteni, hogy a Diósgyőr a Szegedtől elszenvedett 5–0-s zakó után négy nappal vette meg legfőbb riválisának edzőjét –, Lukács Dániel története újabb hihetetlen fejezet a magyar futballabszurdban. A Kecskemét támadója káprázatos formában: 18 góljával repíti csapatát az NB I felé. Apró szépséghiba, hogy a lila-fehérek feljutása esetén jövőre ő aligha szerepel az élvonalban, ugyanis nyártól biztosan jelenlegi csapatának legfőbb riválisa, a DVTK játékosa lesz.
Magyar futball